Adresă: Str. Domnească, nr. 104, mun. Galaţi, cod 800201; telefon 0236.460014; 0747.306741, fax 0236.303226

Responsabil: Diac. Coman Marian

Cantina socială „Sfântul Ierarh Nicolae" a luat ființă în anul 1998 în cadrul Centrului Eparhial din Galați.

Deschiderea acesteia a însemnat un ajutor oferit în special celor ce se adresau Biroului de Asistenţă Socială, devenind un exemplu de activitate pentru toţi slujitorii Eparhiei Dunării de Jos de a sprijini persoanele aflate în risc social.

Clădirea în care a fost deschisă iniţial cantina socială era improprie desfăşurării în bune condiţii a activităţii de ajutorare a nevoiaşilor. Astfel, numai în două încăperi s-a oferit masa pentru cei 100 de asistaţi, cu un personal format din două bucătărese.

Întrucât nevoia de a ajuta cât mai multe persoane a crescut, în anul 2002, au început lucrările de construcţie la noul aşezământ social, care cuprinde la demisol o cantina socială compusă din bucătărie utilată, sală de pregătire a alimentelor, săli de servire a mesei, magazii şi grupuri sanitare, la parter camere pentru cazarea pelerinilor, la etajul I o sală de şedinţe şi la ultimul nivel o capelă închinată „Sf. Ioan Gură de Aur“.

Centrul Pastoral, Cultural şi Social „Sf. Ioan Casian“ a fost finalizat şi sfinţit în anul 2006, iar în luna mai a aceluiaşi an, noua cantină socială a început să ofere serviciile de oferire a mesei, potrivit standardelor legale în vigoare, obţinându-se aprobările de funcţionare din partea Direcţiei de Sănătate Publică, a Direcţiei Sanitar - Veterinare, Direcţiei de Mediu, precum şi acreditarea din partea Ministerului Munci Protecţiei Sociale şi Familiei.

În momentul de faţă, cantina socială deserveşte un număr de 150 persoane, 80 servind masa în sălile special amenajate, iar 70 primind hrana caldă la domiciliu.

În momentul de față, cantina socială este acreditată și deserveşte un număr de 150 persoane, 80 servind masa în sălile special amenajate, iar 70 primind hrana caldă la domiciliu.

Aparatura şi dotarea cantinei sociale au fost achiziționate special pentru a face față numărului mai mare de asistați, hrana fiind preparată de un bucătar şi de două ajutoare de bucătar.

Asistații au fost selectați prin anchete sociale, fiind periodic vizitați de către personal specializat care urmăreşte nivelul de trai şi evoluția socială a acestora.

Sursele de finanţare provin din fondurile proprii ale Centrului Eparhial şi din sponsorizări.

Cantine sociale