Astăzi, 28 iunie a.c., Tabăra de vară intitulată sugestiv „Săptămâna bucuriei”, desfăşurată cu binecuvântarea Înaltpreasfinţitului Părinte Casian, Arhiepiscopul Dunării de Jos, pe parcursul a 5 zile în parohia Bereşti-Târg, protopopiatul Târgu Bujor, judeţul Galaţi, a ajuns la final.

Gazda şi organizatorul acestei tabere a fost parohia Bereşti-Târg, în parteneriat cu Asociaţia JoyCamps România, Primăria Bereşti, Liceul Tehnologic „Paul Bujor” şi Poliţia Bereşti.

Programul taberei a fost unul complex, în care tinerii din localitatea Bereşti-Târg, dar şi din localităţile Bereşti-Sat, Bereşti-Meria, Slivna, Balinteşti şi Pleşa şi-au arătat bucuria de a participa la activități în care rugăciunea, socializarea, entuziasmul, energia tinerească, disponibilitatea şi dorinţa de cunoaştere a unor lucruri noi au fost manifestări fireşti.

În cele cinci zile ale taberei, 180 de tineri au participat la un program special ce a cuprins activităţi religioase, culturale şi recreative, prin ateliere tematice şi diverse aplicaţii.

Tabăra s-a încheiat astăzi cu participarea tinerilor la slujba Sfintei Liturghii, săvârșită în biserica „Sf. Cuv. Parascheva” a parohiei Bereşti-Târg, de un sobor de preoţi din cadrul cercului misionar nr. 3 al protopopiatului Târgu Bujor.

La momentul cuvenit, foarte mulţi dintre tinerii participanţi au fost împărtăşiţi cu Sfintele Taine.

După Sfânta Liturghie, toţi copiii participanţi la tabără au vizionat în biserica parohială filmul retrospectiv al activităţilor desfăşurate chiar de ei în aceste zile, rememorând clipele de bucurie şi de încântare petrecute.

În continuare, organizatorii au transmis câte un cuvânt de mulțumire celor care au sprijinit desfăşurarea evenimentului, apreciind totodată disponibilitatea şi implicarea lor activă.

La final, în curtea bisericii, atât voluntarii, cât şi copiii participanţi şi-au luat rămas bun pe ritmuri de muzică, joc şi voie bună şi cu toţii au primit daruri din partea gazdelor.

***

JoyCamps Romania este o organizație de tineret, menită să aducă zâmbete copiilor din zonele defavorizate ale României, care se confruntă zilnic cu numeroase probleme de ordin economic și social. Cu ajutorul mai multor voluntari și al comunității, sunt organizate tabere pline de activități educative și distractive, precum ateliere tematice, de comunicare, artă, muzică, dans, tir cu arcul, dar și vânători de comori, focuri de tabără sau jocuri sportive.

Prin toate aceste activităţi se doreşte promovarea lucrului în echipă, spiritul civic, inventivitatea, conştientizarea importanței educației și a dezvoltării tinerilor, fixându-le ca repere valorile morale și sociale.

Pr. Rareş Bucur

Cantine sociale