Str. Dorobanţilor, nr. 1, mun. Brăila, cod 810091; telefon 0239.616030

Responsabil: Pr. Horaţiu Moldovan

Cantina a luat fiinţă în anul 1999 si a oferit o masă caldă la prânz, de doua ori pe săptămână, familiilor sărace. La început aceasta a funcţionat la demisolul Catedralei „Naşterea Domnului“ din municipiul Brăila.

Paralel cu lucrările de zidire a catedralei, au fost demarate și lucrările de construire a noului centru social, în cadrul căruia a fost amenajată şifuncţionează nouă cantină socială. Aceasta a fost sfinţită în data de 6 decembrie 2009, în cadrul manifestărilor ocazionate de sărbătoarea Sfântului Nicolae, ocrotitorul oraşului Brăila, și a primit ca ocrotitori pe Sfântul Nicolae și Sfântul Vasile cel Mare.

Începând din anul 2009, se oferă zilnic o masă caldă la prânz pentru 130 persoane. Beneficiari sunt familiile sărace, copii si oameni ai străzii, bătrânii și copiii bolnavi din centrele de zi.

Cantina a funcţionat numai prin contribuţiacredincioşilor până în anul 2009, când s-a adăugat și ajutorul oferit de către Arhiepiscopia Dunării de Jos prin intermediul programului social „Masa Bucuriei“ al Patriarhiei Române. Cantina are angajat un bucătar ajutat de 6 voluntari.

*

Cantina socială din cadrul parohiei „Naşterea Domnului“ a pregătit hrana caldă şi oferă celor 60 de persoane fără adăpost din municipiu. Parohia brăileană desfăşoară zilnic această activitate în perioada epidemiei.

Cantine sociale