Programul social-filantropic „Hristos în şcoală“ continuă şi în această săptămână în Arhiepiscopia Dunării de Jos.

Astăzi, 6 septembrie, preoţii din parohiile protopopiatului Însurăţei au preluat cele 310 ghiozdane cu rechizitele necesare pentru şcoală şi le-au oferit copiilor nevoiaşi aflaţi în evidenţele parohiale.

Pentru a uşura procesul de distribuţie, mulţi dintre preoţi au venit cu beneficiarii şi cu câteva cadre didactice la biserica „Sf. Împăraţi Constantin şi Elena“ din oraşul Însurăţei pentru a primi darurile pregătite special.

Peste 60 de copii au fost prezenţi astăzi la această biserică brăileană pentru a intra în posesia materialelor şcolare.

Acest program social-filantropic îndreptat cu precădere spre copiii ce provin din familii defavorizate şi marginalizate social se desfăşoară de peste 15 ani în Eparhia Dunării de Jos, cu trecerea anilor programul a căpătat o amploare din ce mai mare întrucât numărul copiilor care au nevoie de sprijin a tot crescut.

În prezent, în cadrul acestui program eparhial, aproximativ 4000 de copii sunt ajutaţi la început de an şcolar cu ghiozdane şi rechizite în valoare de 300.000 lei. Efortul comun al Centrului eparhial, al celor opt protopopiate şi al prohiilor din Eparhia Dunării de Jos a făcut posibilă implementarea acestei activităţi filantropice atât de necesară pentru copiii care doresc să meargă la şcoală.

În perioada următoare, în Arhiepiscopia Dunării de Jos continuă sprijinirea familiilor cu mulţi copii şi a elevilor nevoiaşi şi prin alte programe special gândite, precum şi prin alte activităţi de ajutorare desfăşurate în situaţii urgente. 

Cantine sociale