În data de 2 septembrie, cu binecuvântarea Înalpreasfințitului Părinte Casian, Protoieria Nicorești a desfășurat o activitate social-filantropică îndreptată spre două familii nevoiașe, una cu 10 copii, cealaltă cu 11 copii din localitățile Piscu Corbului și Mălureni, județul Galați.

Au fost oferite alimente neperisabile și dulciuri, iar copiii care merg la școală au primit ghiozdane complet echipate cu rechizitele necesar pentru cursuri.

Întrucât în prezent cei 11 copii ai familiei Bălan din localitatea Mălureni locuiesc în două camere modeste, Protoieria Nicorești ridică un corp nou de casă absolut necesar pentru o viață normală, format dintr-un dormitor, o baie și un hol.

Lucrările de construcție ale casei au ajuns la centura de la acoperiș.

Cu ajutorul lui Dumnezeu și bunăvoința unor oameni binefăcători, termenul pentru finalizarea lucrărilor la casă și dotarea acesteia cu cele necesare pentru locuit va fi în această toamnă.

De menționat și de de apreciat este și faptul că la fiecare slujbă din duminici și sărbători, copiii celor două familii participă la Sfânta Liturghie.

Pr. Rareș Bucur

Pr. Roșu Mihai

Cantine sociale