Pe parcursul vacanţei de vară, 30 de copii din Parohia Tudor Vladimirescu, protopopiatul Covurlui, judeţul Galaţi, s-au bucurat de activităţile culturale, educative şi recreative organizate de preotul paroh al acestei comunităţi.

În fiecare săptămână de vacanţă, câte două zile, au fost dedicate activităţilor pentru tineri în vederea petrecerii timpului cât mai frumos şi eficient, în aer liber, în mijlocul naturii şi pentru dobândirea de noi cunoştinţe, dezvoltarea comunicării şi socializarea prin intermediul jocurilor şi a muncii în echipe.

Prima activitate denumită sugestiv „Mens sana în corpore sano“, a constat în plimbarea cu bicicletele, în grup organizat, de la biserica parohială până la mănăstirea din sat şi înapoi către biserică.

Această iniţiativă a venit ca o alternativă bună la petrecerea timpului în faţa micilor ecrane (telefon, tableta, laptop, televizor ş.a.), dar şi ca o acţiune care a dorit să mobilizeze cât mai mulţi copii dornici de a lucra la întreţinerea sănătăţii.

În cadrul acestor plimbări în aer liber, mai multe familii din sat le-au oferit micilor sportivi produse pentru hidratare (apă, limonada) şi gustări uşoare (clătite şi gogoşi calde).

Cea de-a doua întâlnire săptămânală a avut loc în tinda bisericii, unde au fost dezbătute teme diverse propuse de tineri şi au fost organizate jocuri interactive.

Spre finalul vacanţei de vară, tinerii din parohie au fost implicaţi în pregătirea celei de-a doua ediţie a Festivalului popular „Valorile satului meu“, festival în care s-au interpretat cântece populare şi patriotice, piese de teatru religios şi scenete. Invitaţi la eveiment au fost şi copiii din grupurile catehetice de la parohiilor Vameş şi Umbrăreşti din judeţul Galaţi, care la rândul lor au interpretat deosebite melodii folclorice.

Ca o încununare a activităţilor desfăşurate în cadrul bisericii pe întreaga perioadă a vacanţei de vară, vineri, 2 septembrie, cu sprijinul Consiliului Local al comunei Tudor Vladimirescu, cei 30 de copii au mers într-o excursie de o zi la Bucureşti.

Aici, au vizitat Grădina Zoologică, s-au închinat la Catedrala Patriarhală şi la Paraclisul Catedralei Mântuirii Neamului, iar la întoarcerea spre casă s-au oprit în Orăşelul copiilor, din Parcul Tineretului.

Pr. Rareş Bucur

Pr. Mihai Smadu

Cantine sociale