Joi, 16 septembrie, la Aşezământul social-filantropic „Sf. M. Mc Pantelimon“ – Lacu Sărat s-a desfășurat Consfătuirea anuală a profesorilor de religie din județul Brăila.

Cele 100 de cadrele didactice care predau Religia în judeţul Brăila s-au întrunit în şedinţa anuală în Sala de festivităţi „Sf. Ioan Evanghelistul“ din cadrul Aşezământului eparhial.

Prezent la eveniment, chiriarhul Dunării de Jos a susţinut o reflecţie teologică cu privire la formarea şi lucrarea misionară a profesorului de religie în şcoala românească, ca o continuitate a formării sale duhovniceşti prin participarea la Sfânta Liturghie, împărtăşirea cu Sfintele Taine, cunoaştereaşi implicarea în activităţile pe care biserica le desfăşoară în societate.

La întrunire, alături de Înaltpreasfinţitul Părinte Casian, a fost prezentăşi prof. Elena Cocîrlea, inspector la disciplina Religie în judeţul Brăila.

Teme abordate au vizat o scurtă analiză retrospectivă a activităţii din anul şcolar 2020-2021şiproiectarea activităţilor pentru anul şcolar 2021-2022 privind relaţia dintre Familie, Şcoală şi Biserică, priorităţile privind ora de religie, precum şi implicarea profesorilor de religie în parteneriatele educaţionale dintre parohii şişcoli/licee şi programele catehetice, în baza hotărârilor Sfântului Sinod şi a legislaţiei civile în domeniu.

Pe ordinea de zi s-au mai aflat şi aspecte legate de utilizarea metodelor moderne de predare - învăţare - evaluare diferenţiate, în contextul actual din ţară.

La final, Părintele Arhiepiscop i-a binecuvântat pe toţi cei prezenţi.

Pr. Rareș Bucur

Cantine sociale