Astăzi, 30 septembrie 2020, cu binecuvântarea Înaltpreasfinţitului Părinte Arhiepiscop Casian, au fost organizate două acţiuni social-filantropice în localităţile Ireasca şi Mălureni din judeţul Galaţi,

Cele două activităţi fac parte din programele misionare şi social-filantropice desfăşurate în parohiile Eparhiei Dunării de Jos şi îndreptate către copiii care provin din familii cu posibilităţi materiale reduse, în contextul Anului omagial al pastoraţiei părinţilor şi copiilor şi potrivit ultimilor recomandări ale Sfântului Sinod al Bisericii Ortodoxe Române cu privire la intensificarea activităţilor dedicate familiei.

Astfel, de la orele dimineţii, protoiereul de Nicoreşti, împreună cu preoţi din cadrul acestui protopopiat s-au deplasat la Grădiniţa parohială „Sfinţii Împăraţi“ din satul Ireasca, comuna Gohor, judeţul Galaţi, unde au oferit celor 32 de copii de la această unitate de învăţământ preşcolar ghiozdănele echipate cu cele necesare pentru cursuri şi mult aşteptatele dulciuri.

Darurile pregătite special pentru copii au fost oferite de preoţi în incinta grădiniţei cu respectarea normelor în vigore privind protecţia împotriva noului coronavirus.

În semn de recunoștință pentru sprijinul acordat de Arhiepiscopia Dunării de Jos, copiii îmbrăcaţi în portul tradiţional românesc au prezentat un scurt program artistic.

În prezent, la Grădiniţa parohială din localitatea Ireasca, pentru continuarea activităţilor educaţionale, sunt înscrişi 32 de copii care provin din familii cu posibilităţi materiale reduse, atât din localitatea Ireasca, cât şi din localitatea Gohor, întrucât Grădiniţa din comuna Gohor a intrat într-un proces de reabilitare.

Cea de-a doua activitate filantropică s-a desfăşurat la casa unei familii cu zece copii din localitatea Mălureni, judeţul Galaţi, unde, prin implicarea preoţilor din Protopopiatul Nicoreşti, au fost oferite ghiozdane, rechizite şcolare, alimente și produse de igienă.

Acestei familii nevoiaşe, în mai multe rânduri, atât de la Centrul eparhial, de la Protoieriile Tecuci și Nicorești, cât și de la alți oameni harnici și darnici le-au fost oferite mobilă, obiecte de uz casnic, produse de igienă, alimente, îmbrăcăminte și încălțăminte, dar și sprijin pentru tratamentul unuia dintre cei zece copii diagnosticat cu probleme la ochi.

Grija și ocrotirea acestei familii din zona Nicorești, a fost și a rămas o prioritate pentru Înaltpresfinţitului Părinte Casian, slujitorii sfintelor altare din această zonă, dar și pentru un bun credincios din Tecuci, membru al Consiliului Eparhial, care, în multe rânduri, la îndemnul ierarhului Dunării de Jos, a ajutat această familie nevoiașă cu cele necesare traiului.

Localităţile în care s-au desfăşurat acţiunile social-filantropice de astăzi, sunt situate în nordul judeţului Galaţi, fiind două sate izolate cu populaţie redusă şi îmbătrânită.

Campania de sprijinirea a familiilor cu mulţi copii şi a elevilor nevoiaşi, organizată la nivelul Arhiepiscopiei Dunării de Jos, continuă în perioada următoare în parohiile Eparhiei Dunării de Jos.

Pr. Rareş Bucur

Cantine sociale