Cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Casian, Arhiepiscopul Dunării de Jos, în cadrul parteneriatului dintre Biserică și Școală, Protoieria Galați a achiziționat un număr de 30 de dispozitive electronice de tip tabletă pentru a fi dăruite elevilor din mai multe parohii din județele Galaţi și Brăila.

Pentru a putea fi utilizate la cursurile online desfășurate de școli, tabletele conțin și cartele cu abonament de internet, achitat pentru o perioadă de 2 ani. Valoarea acestor daruri oferite de preoții protopopiatului Galați este de 10.000 de lei.

O parte dintre aceste tablete au fost oferite joi, 10 septembrie a.c., la sediul Protoieriei Covurlui, elevilor care provin din familii cu mulți copii și cu posibilități materiale reduse din parohiile rurale ale acestui protopopiat.

Această activitate filantropică constituie un dar frățesc din partea preoților, oferit cu toată dragostea elevilor plini de entuziasm, energie și nerăbdători pentru a fi în comuniune și comunicare cu profesorii și colegii lor.

La inițiativa ierarhului Dunării de Jos, anul acesta, programul social-filantropic eparhial prin care se oferă elevilor ghiozdane, rechizite şcolare și dispozitive electronice necesare actului educațional va avea în vedere în primul rând copiii care provin din familii numeroase şi cu posibilităţi financiare reduse și se va desfăşura pe tot parcursul lunii septembrie prin implicarea parohiilor şi a unităţilor de învăţământ.

Pr. Rareş Bucur

Cantine sociale