Duminică, 29 septembrie, parohia „Sf. M. Mc. Gheorghe și Sf. Ier. Nicolae” din cadrul Căminului pentru Persoane Vârstnice „Sf. Ier. Spiridon“ – Galați a sărbătorit, anticipativ, „Ziua Internațională a Vârstnicilor“ prin diverse activități cultural-artistice și social-filantropice.

Astfel, elevi de la Colegiul de Industrie Alimentară „Elena Doamna“ din Galați au fost în mijlocul vârstnicilor din cadrul acestui Cămin, recitând poezii, pilde și rugăciuni tematice. Această activitate intitulată „Fagurele Liric“ se derulează periodic în această comunitate parohială, în baza parteneriatului dintre parohie și școală, anul acesta fiind deja la cea de-a III-a manifestare.

Programul dedicat persoanelor vârstnice a cuprins și un moment cultural-artistic susținut de tineri din cadrul Grupului parohial „Cununița Satului” din localitatea Liești, județul Galați, coordonați de preotul Titi Gabor, care au adus în atenția vârstnicilor, dar și a celorlalți participanți, atmosfera autentică a satului românesc de odinioară.

La finalul activităților, toți au primit iconițe și au poposit la o agapă frățească.

Pr. Rareș Bucur

Cantine sociale