În cadrul manifestărilor duhovniceşti şi aniversare prilejuite de împlinirea a 3 ani de la istoricul moment al înălţării Eparhiei Dunării de Jos la rang de Arhiepiscopie, precum şi al conferirii rangului de arhiepiscop Preasfinţitului Părinte Episcop Casian, la Seminarul Teologic „Sf. Apostol Andrei“ din Galaţi a fost organizat un Colocviu dedicat Sf. Antim Ivireanul, activităţii şi operei sale.

Evenimentul a fost precedat de evocarea personalităţii marelui ierarh şi cărturar, mitopolit al Ţării Româneşti (1708-1716), la orele de curs din această săptămână.

Lucrările colocviului s-au desfăşurat în sala de conferinţe a Seminarului Teologic „Sf. Apostol Andrei“.

După un microconcert oferit de tinerii elevi seminarişti care a cuprins troparul sfântului şi alte cântări religioase specifice perioadei liturgice în care ne aflăm, a fost prezentat un montaj Powerpoint cu aspecte deosebite din viaţa şi activitatea Sfântului Antim Ivireanul.

Partea a doua a fost dedicată expunerii de texte reprezentative, extrase de tinerii elevi seminarişti din opera Sf. Antim Ivireanul.

Întrunirea s-a încheiat prin prezentarea filmului documentar „Antim – mănăstirea şi ctitorul ei“, realizat de Trinitas TV.

La eveniment au participat elevii şi corpul profesoral ai seminarului.

Cantine sociale