În data de 1 octombrie 2018, cu binecuvântarea Înaltpreasfinţitului Părinte Casian, Arhiepiscopul Dunării de Jos, Departamentul Teologic al Facultăţii de Istorie, Filosofie şi Teologie din cadrul Universităţii „Dunărea de Jos“ din Galaţi, a organizat deschiderea solemnă a cursurilor pentru noul an universitar 2018-2019.

Evenimentul a debutat cu săvârşirea Sfintei Liturghii în Catedrala arhiepiscopală din municipiu de către Înaltpreasfinţitul Părinte Casian, Arhiepiscopul Dunării de Jos, împreună cu un sobor format din preoţi profesori, urmată de slujba de Te-Deum la deschiderea unui nou an universitar.

Înaltpreasfinţia Sa s-a rugat lui Dumnezeu împreună cu preoţii şi diaconii slujitori pentru ajutorul şi sporul studenţilor în dobândirea învăţăturilor ziditoare de suflet, pentru corpul didactic şi conducerea întregii universităţi.

La programul liturgic din Catedrală au participat profesori, studenţi şi masteranzi teologi, precum şi simpli credincioşi.

În continuare, în aula „Episcop Melchisedec Ştefănescu“ (sala AS011) a Facultăţii de Istorie, Filosofie şi Teologie, Înaltpreasfinţia Sa a citit mesajul Preafericitului Părinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, intitulat „Bucuria comuniunii între generaţii în anul Centenar” şi a susţinut primul curs al noului an universitar.

La Departamentul Teologic din cadrul Facultăţii de Istorie, Filozofie şi Teologie a Universităţii „Dunărea de Jos“ din Galaţi activează 12 cadre universitare, coordonator al activităţilor didactice fiind pc pr. conf. univ. dr. Gabriel Pandele, director de Departament.

La începutul anului universitar 2018-2019, la cele două programe de studiu care funcţionează în cadrul Departamentului – „Teologie Ortodoxă Asistenţă Socială“ şi „Artă sacră“ şi sunt înscrişi 96 studenţi, în timp ce, la cel de al treilea program de studii, Masteratul în teologie „Spiritualitate Ortodoxă şi Asistenţă Socială” sunt înscrişi un număr de 55 masteranzi.

Cantine sociale