În urma apelului la solidaritate adresat credincioşilor din ţară şi străinătate de către Patriarhia Română şi Arhiepiscopia Dunării de Jos, pentru sprjinirea semenilor afectaţi de furia apelor din judeţul Galaţi, enoriaşii parohiei „Sf. Nectarie“ din Coslada – Spania, la îndemnul preotului paroh George Cimpoca, au iniţiat şi organizat o colectă în biserica parohială.

Cu binecuvântarea Preasfinţitului Părinte Timotei Lauran, Episcopul Spaniei şi Portugaliei, au fost achiziţionate alimente, pături, pilote, articole de îmbrăcăminte şi încălţăminte, precum şi obiecte igienico-sanitare.

Acestea au sosit joi, 10 octombrie a.c. la Galaţi, cu un transport special. De aici, cu implicarea unor voluntari, ajutoarele au fost transferate în mijlocul de transport pus la dispoziţie de Arhiepiscopia Dunării de Jos şi trimise în parohia Roşcani, Protopopiatul Tg. Bujor.

Coordonaţi de pc pr. protoiereu Cezar Gagiu şi pc. pr. Romeo Tudose, misionar protopopesc, preoţii din parohiile învecinate au ajutat la sortarea şi distribuirea acestor ajutoare, în funcţie de necesităţile fiecăruia.

Valoarea totală a acestor ajutoare se ridică la suma de 3.100 euro.

Astfel de mărturii ale dragostei şi solidarităţii creştine vor continua şi săptămâna viitoare, atât în Protopopiatul Tg. Bujor, cât şi în Protopopiatul Tecuci, prin oferirea de către Arhiepiscopia Dunării de Jos a 550 pachete cu îmbrăcăminte şi încălţăminte pentru sezonul rece, pentru tot atâţia copii ce provin din familiile sinistrate.

Parohia Roşcani este una din parohiile Protopopiatului Tg. Bujor, sever afectate de inundaţii. Din cele 180 de case existente, 43 de case au fost afectate în urma viiturii, dintre care 17 au fost distruse complet. Conform documentelor întocmite de la protoieria Tg. Bujor, 76 de persoane sunt sinistrate, în mare parte bătrâni şi fără ajutor.

Cantine sociale