Membrii Comisiei de coordonare a activităţilor umanitare, întruniţi în şedinţă de lucru la Centrul eparhial, în data din data de 24 septembrie a.c., sub preşedenţia ÎPS Părinte Arhiepiscop Casian, au participat la întâlnirea cu dl Miklos Menessy, coordonatorul de programe pentru prevenirea dezastrelor şi răspuns în situaţii de urgenţă a Asociaţiei Ecumenice a Bisericilor din România – AIDROM.
Cu acest prilej, a fost discutat modul în care, cu sprijinul şi binecuvântarea ÎPS Părinte Arhiepiscop Casian, AIDROM va desfăşura activităţi de întrajutorare a populaţiei sinistrate, prin implicarea Sectorului social eparhial, precum şi a pc protoiereu şi a preoţilor din parohiile Protoieriei Tg. Bujor, pentru oferirea de ajutoare materiale.
Acest ajutor material s-a concretizat astăzi, 8 octombrie a.c., când delegaţia AIDROM, coordonată de către dl Pavel Bunea a distribuit în parohiile Măcişeni, Roşcani, Băneasa şi Suceveni din Protoieria Tg. Bujor, 400 de pachete cu alimente de primă necesitate, apă minerală şi obiecte de igienă personală, pentru un număr de 400 de familii, pe bază de procese-verbale şi liste semnate de către preoţii din parohiile respective, precum şi de către beneficiari.
Valoarea acestor ajutoare se ridică la suma de 70.000 lei.
AIDROM va mai desfăşura în Protoieria Tg. Bujor şi alte acţiuni umanitare, sprijinind atât familiile afectate de inundaţii, precum şi pe cele care se află într-o situaţie materială precară.
Asociaţia Ecumenică a Bisericilor din România - AIDRom este organizaţia ecumenică a cinci Biserici, fondată în 1991, reprezentativă atât confesional, cât şi etnic în România:
- Biserica Ortodoxa Româna (Membru fondator);
- Biserica Reformată din România (Membru fondator);
- Biserica Evanghelică CA din România (Membru fondator);
- Biserica Evanghelică Luterană din România;
- Biserica Armeană din România.
AIDRom s-a constituit ca platformă de finanţare, dezvoltare comunitară şi dialog interconfesional şi inter-etnic.
Sprijinul financiar şi consultanţa AIDRom, s-au constituit în programe complementare la efortul de reconstrucţie al autorităţilor centrale şi locale în cazuri de calamităţi şi dezastre.