Astăzi, 27 noiembrie 2020, cu binecuvântarea Înaltpreasfinţitului Părinte Casian, s-a desfăşurat la Mănăstirea „Naşterea Maicii Domnului“ – Cudalbi o acţiune de dotare a cabinetului medical înfiinţat în cadrul acestei obşti monahale.

Cu dotarea acestui cabinet medical cu cele necesare desfăşurării actului medical se finalizează numărul celor 10 cabinete înfiinţate în cadrul unor mănăstiri din Eparhia Dunării de Jos.

Prin aceste acţiuni se are în vedere ca lucrarea de oferire a asitenţei medicale în cadrul obştilor monahale eparhiale să se desfăşoare în spaţii amenajate şi dotate corespunzător, iar monahii şi monahiile care au studii medicale de specialitate să poată oferi consultaţii şi ajutorul potrivit, pentru a se evita deplasarea vieţuitorilor din mănăstiri în unităţile medicale din oraşe foarte aglomerate în această perioadă de pandemie.

Sprijinul pentru utilarea cabinetelor medicale cu mobilier, instrumentar şi aparatură medicală, precum şi cu medicamente, în special din categoria celor utilizate în perioada rece, a fost oferit de domnul Alexandru Chiriac, profesor în cadrul Facultăţii de Medicină şi Farmacie din Galaţi şi managerul unui important lanţ farmaceutic din ţară.

După ce mobilierul şi celelalte componente medicale au fost transportate la sediul mănăstirilor, acestea au fost amplasate în spaţiile special amenajate şi pregătite potrivit destinaţiei lor.

Valoarea darurilor oferite în cadrul acestui proiect eparhial este de 60.000 lei.

Pr. Rareș Bucur

Cantine sociale