Între manifestările pastoral-misionare, cultural-educaţionale şi social-filantropice organizate de Arhiepiscopia Dunării de Jos cu prilejul sărbătorilor Sfântului Apostol Andrei, ocrotitorul municipiului Galaţi şi al întregului neam românesc se numără şi cinstirea, cu deosebită evlavie a Sfântului Stelian Paflagonul, ocrotitorul unei parohii din urbea gălăţeană.

Cu binecuvântarea chiriarhului Dunării de Jos, în perioada 24-27 noiembrie 2020 parohia „Pogorârea Sfântului Duhul“ şi „Sfântul Stelian“ din municipiul Galaţi a desfăşurat o serie de activităţi de ajutorare a celor 60 de persoane asistate în cadrul Centrului multifuncţional de servicii sociale „Speranţe pentru vârsta a III-a“ al parohiei, dar şi a altor semeni nevoiaşi.

După ce zilele trecute, această parohie gălăţeană a oferit ajutoare persoane fără locuinţă şi familiilor cu mulţi copii şi cu posibilităţi materiale reduse, astăzi, 27 noiembrie, în cadrul Centrului multifuncţional de servicii sociale „Speranţe pentru vârsta a III-a“, situat în imediata apropiere a locaşului de cult, preotul coordonator al acestei instituţii sociale împreună cu voluntari din cadrul Asociaţiei Studenţilor Creştin Ortodocşi Români, filiala Galaţi, s-au deplasat la casele celor 60 de vârstnici asistaţi pentru a le oferi daruri atât de necesare în această perioadă dificilă prin care trecem.

După ce produsele, constând în pachete cu alimente, materiale de igienă, iconiţe şi alte daruri au fost pregătite la sediul Centrului social de către reprezentanţii aşezământului social şi voluntarii A.S.C.O.R., acestea au fost oferite la casele persoanelor vârstnice asistate.

În această perioadă de pandemie, astfel de activităţi se desfăşoară constant în cadrul Centrului multifuncţional de servicii sociale „Speranţe pentru vârsta a III-a“, întrucât beneficiarii serviciilor sociale sunt persoane vârstnice şi nu se mai pot deplasa la sediul instituţiei pentru a primi sprijinul, angajaţii fiind cei care se deplasează la casele asistaţilor cu respectarea tuturor prevederilor legale privind potecţia împotriva răspândirii noului coronavirus.

Ajutoarele din partea Centrului social au fost primit astăzi cu mare bucurie şi constituie un real folos pentru cei 60 de beneficiari nevoiaşi. Valoare darurilor oferite a fost de 4.500 lei.

Pr. Rareș Bucur

Cantine sociale