Şi în acest an, Arhiepiscopia Dunării de Jos, cu binecuvântarea Înaltpreasfinţitului PărinteCasian, a organizat în luna dedicată Sfântului Apostol Andrei, ocrotitorul spiritual al municipiului Galaţi, un amplu program pastoral-misionar, cultural-educaţional şi social-filantropic.

Între activităţile social-filantropice derulate cu mare implicare din partea preoţilor şi a voluntarilor parohiali se numără şi acţiunea de astăzi de la parohia „Sfânta Filofteia“ din municipiul Galaţi intitulată: „Bucură-te, Sfântă Filofteia, celor flămânzi pâine bună, hrănitoare!“.

În cadrul acestei activităţi, parohia gălăţeană a oferit 20 de pachete cu alimente neperisabile de strictă necesitate (ulei, făină, mălai, orez, paste, zahăr, conserve) şi alte daruri unor familii nevoiaşe aflate în evidenţele parohiale.

Beneficiari ai acestor ajutoare oferite de biserică au fost şi câteva familii cu mulţi copii, monoparentale, aflate în risc social.

După ce au pregătit produsele, preoţii şi voluntarii din cadrul parohiei s-au deplasat la casele persoanelor nevoiaşe pentru a le oferi darurile. Ajutorul din partea parohiei a fost primit cu mare bucurie şi constituie un real folos pentru cei sărmani.

Un program deosebit desfăşurat de parohia „Sf. Filofteia“ din Galaţi este cel destinat persoanelor cu deficienţe de auz, întrucât unul dintre slujitorii acestei parohii face parte din comunitateahipoacuzicilor din Galaţi, fiind desemnat pentru a se ocupa de pastoraţia acestor persoane, între ei fiind şi elevi de la Şcoala specială „P. P. Neveanu“ din Galaţi, participanţi activi la Sfânta Litughie transpusă în limbaj mimico-gestual.

Pr. Rareș Bucur

Cantine sociale