În fiecare an, în preajma sărbătorii Soborului Sfinţilor Arhangheli Mihail şi Gavriil, în Arhiepiscopia Dunării de Jos sunt organizate multiple activităţi social-filantropice întreptatecu precădere către persoanelenevoiaşe.

Între acestea se numără şi activitatea filantropică desfăşurată astăzi, 9 noiembrie 2020, la inițiativa și cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Arhiepiscop Casian, de parohia ocrotită de Sfinţii Arhangheli Mihail şi Gavriil, de Sfântul Mare Mucenic Gheorghe şi de Sfinţii 40 de Mucenici din municipiul Galaţi.

Preoțu lparoh Costel Dumbravă, însoţit de câțiva consilieri parohiali și voluntari, au oferit mai multe daruri familiilor cu mulţi copii, bătrânilor şi persoanelor singure fără de adăpost din Galaţi.

După ce produsele ce urmau a fi oferite au fost pregătite la biserică, preotul şi voluntarii din cadrul acestei parohii gălăţene s-au deplasat la casele persoanelor nevoiaşe pentru a le oferi ajutoarele, care au constat în produse alimentare neperisabile şi alte daruri de strictă necesitate.

În continuare, de dărnicia acestei parohii au beneficiat şi asistaţii din cadrul Aşezământului de găzduire pentru persoane fără de adăpost din cadrul parohiei „Pogorârea Sfântului Duh“ din Galaţi.

Așezământul este situat la demisolul Centrului multifuncţional de servicii sociale „Speranţe pentru vârsta a III-a“, din cadrul parohiei „Pogorârea Sfântului Duh“ din Galaţi.

Sensibilizat de situația unor semeni de-ai noștri din municipiul Galați, aflați în perioada de iarnă pe străzi, fără a avea un adăpost deasupra capului și o masă caldă de sărbători, Înaltpreasfințitul Părinte Casian, Arhiepiscopul Dunării de Jos a inițiat anul trecut un proiect social-filantropic pentru a veni în sprijinul celor care au nevoie urgentă de ajutor, între aceștia numărându-se persoanele singure și fără o locuință.

Cei găzduiți în cadrul acestui Aşezământ social se bucură și simt iubirea și milostivirea unor oameni binecredincioşi şi dornici de a-i ajuta pe semenii lor aflaţi în nevoi prin darurile care nu întârzie să apară.

Ajutoarele din partea parohiei au fost primit astăzi cu mare bucurie şi constituie un real folos pentru cei 200 de beneficiari sărmani. Valoare darurilor oferite a fost de 3.000 lei.

Pr. Rareș Bucur

Cantine sociale