În cadrul manifestărilor culturale şi duhovniceşti organizate de Arhiepiscopia Dunării de Jos cu prilejul sărbătoririi Sfântului Apostol Andrei, ocrotitorul municipiului Galaţi, în data de 26 noiembrie 2013 a avut loc simpozionul ştiinţific studenţesc „20 de ani de învăţământ teologic universitar la Galaţi“, dedicat personalităţii şi operei părintelui Dumitru Stăniloae.

Evenimentul a fost organizat de către Departamentul Teologic al Facultăţii de Istorie, Filosofie şi Teologie din cadrul Universităţii „Dunărea de Jos“ din Galaţi.

Înaltpreasfinţitul Părinte Casian, Arhiepiscopul Dunării de Jos a binecuvântat şi a deschis lucrările simpozionului, în prezenţa profesorilor de teologie gălăţeni, ale altor cadre universitare şi ale tinerilor studenţi teologi.

După deschiderea oficială, Înaltpreasfinţia Sa a prezentat volumul 12 din fascicula universitară „Teologie şi educaţie la Dunărea de Jos“ în care sunt cuprinse contribuţiile ştiinţifice ale cadrelor didactice universitare participante la Simpozionul Ştiinţific Internaţional intitulat: „2013 - Anul jubiliar al Sfinţilor Împăraţi Constantin şi Elena şi Anul comemorativ «Părintele Dumitru Stăniloae»“, organizat în perioada 15-17 mai a.c., de către Arhiepiscopia Dunării de Jos prin Departamentul teologic al Facultăţii de Istorie, Filosofie şi Teologie din Galaţi.

În continuare a fost prezentat filmul documentar „Părintele Dumitru Stăniloae – viaţa şi opera“, realizat de Trinitas TV şi închinat de Patriarhia Română părintelui Dumitru Stăniloae, cu prilejul comemorării a 110 ani de la naşterea sa şi a 20 de ani de la trecerea în veşnicie.

Au urmat dezbateri teologice prin prezentarea de referate şi luări de cuvânt, pe trei secţiuni: a. „Frumuseţi duhovniceşti din viaţa şi lucrarea academică ale părintelui Dumitru Stăniloae“; b. „Periplu în opera părintelui Dumitru Stăniloae – prezentare de carte“; c. „Teme şi adâncimi teologice în gândirea părintelui Stăniloae“.

Cantine sociale