Astăzi, 21 martie 2024, în cadrul programelor social-filantropice eparhiale desfăşurate în perioada Postului Mare, cu binecuvântarea Înaltpreasfinţitului Părinte Arhiepiscop Casian, a avut loc în protopopiatul Însurăţei, judeţul Brăila, o activitate social-filantropică îndreptată către persoanele asistate din cadrul Centrului de îngrijire şi asistenţă a persoanelor adulte cu dizabilităţi din localitatea Bărăganu, judeţul Brăila.
Activitatea a fost desfăşurată de Parohia „Sf. Arhangheli“ din Brăila şi face parte din programele eparhiale pregătite special în contextul anului omagial şi comemorativ 2024, prin care se oferă sprijin spiritual şi material persoanelor bolnave şi cu posibilităţi materiale reduse, precum şi instituţiilor medicale şi de asistenţă socială din judeţele Galaţi şi Brăila.
Acţiunea de ajutorare a persoanelor internate în această instituţie de asistenţă socială din judeţul Brăila a constat în oferirea de produse de igienă şi materiale de curăţenie, lenjerii pentru paturi, pături, pilote, îmbrăcăminte, lenjerii de corp, dar şi medicamentele de care au nevoie şi le-au fost recomandate de medicii specialişti.
După ce darurile au fost pregătite de preoţii şi voluntarii implicaţi în organizarea şi desfăşurarea acestei activităţi, acestea au fost transportate de la Aşezământul social al Parohiei ”Sf. Arhangheli” din municipiul Brăila la sediul Centrului social din localitatea Bărăganu, unde au fost preluate de reprezentanţii instituţiei beneficiare şi distribuite celor 50 de asistaţi, potrivit nevoilor curente.
Atât personalul angajat al acestei instituţii de ocrotire socială, cât asistaţii s-au bucurat de vizita slujitorilor bisericii şi au mulţumit pentru grija permanentă şi darurile oferite în această perioadă premergătoare sfintelor sărbători ale Învierii Domnului nostru Iisus Hristos.
Ajutoarele oferite astăzi au fost în valoare de 14.000 lei şi au provenit din contribuţia materială a credincioşilor din parohia brăileană ”Sf. Arhangheli” şi a altor donatori.
Orice ajutor oferit este de fiecare dată binevenit şi constituie un sprijin real, necesar şi aşteptat mai ales acolo unde sunt oameni bolnavi şi aflaţi în suferinţă, iar posibilităţile materiale sunt reduse.
Pr. Rareş Bucur