Astăzi, 4 martie 2022, la Centrul Eparhial al Arhiepiscopiei Dunării de Jos a avut loc o nouă etapă a concursului de icoane organizat pentru Duminica Ortodoxiei.

Întrunirea a fost prezidată de Înaltpreasfinţitul Părinte Casian, Arhiepiscopul Dunării de Jos, şi s-a desfăşurat în Sala „Episcop Chesarie Păunescu“ a Centrului Eparhial prin intermediul unui platforme de comunicare on-line.

Evenimentul a reunit în faţa dispozitivelor electronice de comunicare pe cei doi inspectori de la disciplina Religie, profesori de religie, precum şi elevide la mai multe şcoli din judeţele Galaţi şi Brăila.

În deschiderea întrunirii, chiriarhul Dunării de Jos a vorbit celor prezenţi despre importanţa icoanei în viaţa creştinului, precum şi despre tradiţionalul concurs din prima duminică a Postului Mare.

Ierarhul a arătat că sfintele icoane ne ajută să obţinem o stare de fericire, de linişte şi de lumină, mai ales atunci când trecem prin greutăţi şi prin situaţii dificile, iar tinerii şi copii sunt icoanele vii care ne aduc multă bucurie şi speranţă.

În cadrul întâlnirii,elevii înscrişi la concurs şi-au prezentat lucrările realizate sub coordonarea profesorilor de religie şi grija celor doi inspectori de la disciplina Religie din cele două judeţe ale eparhiei, Galaţi şi Brăila.

În partea a doua a întâlnirii, elevii şi-au expimat bucuria şi entuziasmul pentru participarea lor la acest concurs, care reprezintă pentru ei un prilej de a-şi arăta dragostea faţă de sfinţi şi faţă de ortodoxie.

În Duminica Ortodoxiei, ca semn al aprecierii şi încurajării pentru talentul şi pasiunea lor, tinerilor iconari le vor fi oferite din partea Arhiepiscopiei Dunării de Jos, diploma „Icoana – frumusețe a Ortodoxiei“, precum şi seturi de acuarele, pensuleşi alte ustensile specifice picturii.

La final, Părintele Arhiepiscop a mulţumit pentru implicarea activă a tinerilor în pregătirea şi susţinerea proiectelor eparhiale.

Pr. Rareş Bucur

Cantine sociale