În această situaţiei de urgenţă provocată de răspândirea coronavirusului COVID-19 în ţara noastră, persoanele fără adăpost din Galaţi şi Brăila au fost duse de către autorităţile locale la Centrele de Găzduire în Regim de Urgenţă.

Pentru a veni în sprijinul semenilor noştri greu încercaţi de lipsa unui adăpost, dar şi a autorităţilor locale care se confruntă cu o situţie fără precedent provocată de această epidemie, Arhiepiscopia Dunării de Jos, la iniţiativa Înaltpreasfinţitului Părinte Casian, oferă hrană zilnic prin parohii, persoanelor aflate în aceste zile în Centrele de Urgenţă din Galaţi şi Brăila.

O astfel de activitate s-a desfăşura astăzi, la orele prânzului, în municipiul Brăila, unde Cantina socială din cadrul parohiei „Naşterea Domnului“ a pregătit hrana caldă şi a oferit-o celor 60 de persoane fără adăpost din municipiu. Parohia brăileană desfăşoară zilnic această activitate înperioada epidemiei.

Personalul angajat al Cantinei sociale, împreună cu voluntari au pregătit mâncarea şi au transportat-o la Centrul Social de Găzduire în Regim de Urgenţă din municipiul Brăila.

De asemenea, 8aşezăminte sociale parohiale din municipiul Brăila oferă hrană zilnic celor 329 de asistaţi aflaţi în evidenţe, prin deplasarea voluntarilor cu alimente la casele lor.

Şi persoanele aflate în carantină instituţionalizată la Galaţi primesc zilnic micul dejun din partea Centrului Eparhial, dar şi alte prosuse de strictră necesitate.

Pr. Rareş Bucur

Cantine sociale