În contextul situaţiei de urgenţă provocată de răspândirea coronavirusului COVID-19, la iniţiativa şi cu binecuvântarea Înaltpreasfinţitului Părinte Arhiepiscop Casian, Arhiepiscopia Dunării de Jos, în parteneriat cu autorităţile locale din judeţele Galaţi şi Brăila, desfăşoară numeroase activităţi social-filantropice pentru spirjinirea persoanelor aflate în carantină, în izolare la domiciliu, precum şi a persoanelor bătrâne şi nevoiaşe, unele dintre acestea fără rude.

În acest sens, Centrul eparhial prin protopopiate şi parohii achiziţionează produse alimentare neperisabile, de strictră necesitate, dar şi materiale igienico-sanitare pentru a le distribui persoanelor izolate la domiciliu.

Un astfel de program a avut loc astăzi, 23 martie, la parohia „Sfinţii Trei Ierarhi“ din municipiul Galaţi, acolo unde au fost oferite 40 de pachete cu alimente neperisabile.

Produsele au fost preluate de la Aşezământul social al parohiei de către o echipă de voluntarii şi duse la domiciliul persoanelor aflate în izolare, cu respectarea măsurilor generale de prevenire a răspândirii COVID-19.

Astfel de activităţi sunt programate şi la celelelate parohii din cuprinsul Eparhiei Dunării de Jos, în special la cele din oraşele Galaţi, Brăila şi Tecuci.

Pr. Rareş Bucur

Cantine sociale