În ziua de 10 martie a.c., la Duminica Înfricoşătoarei Judecăţi, cu binecuvântarea Înaltpreasfinţitului Părinte Casian, în Arhiepiscopia Dunării de Jos, peste 90 de parohii au desfăşurat o amplă acţiune cu caracter filantropic, în cadrul căreia au fost vizitate şi ajutate persoane cu venituri reduse, vârstnici şi familii cu mulţi copii, aflate în evidenţa parohiilor, precum şi instituţiile de asistenţă socială şi medicală din judeţele Galaţi şi Brăila: cămine de copii, aziluri de bătrâni, spitale şi penitenciare.

Cu acest prilej, au fost oferite alimente, haine, încălţăminte şi colportaj bisericesc (iconiţe, cărţi de rugăciuni, calendare, cruciuliţe).

Vizită filantropică la Penitenciarul Galaţi:

Programul a debutat cu săvârșirea Sfintei Liturghii în capela „Sf. Ap. Petru și Pavel“ la care au participat o parte dintre persoanele private de libertate.

La finalul acesteia, a fost săvârşită slujba Acatistului Sf. Împăraţi Constantin şi Elena, la care s-au adăugat şi preoţii din parohiile „Sf. Ioan Botezătorul“, „Sf. Ecaterina“ şi „Pogorârea Sfântului Duh”, care au oferit deţinuţilor pachete cu alimente neperisabile, obiecte igienico-sanitare şi articole de îmbrăcăminte, cărţi de rugăciuni și iconiţe.

Vizită filantropică la Spitalul Clinic de Urgenţă pentru Copii „Sf. Doctori fără de Arginţi, Chir şi Ioan“ din Galaţi:

Parohia „Sfânta Treime“ din Fileşti, jud. Galaţi, a pregătit un număr de 100 pachete cu alimente și dulciuri pentru copiii internaţi în acest spital. După săvârșirea Sfintei Liturghii, pr. George Postolache, însoţit de o parte din membrii Consiliului şi Comitetului parohial, cu acceptul conducerii spitalului, au vizitat bolnavii în saloanele lor oferindu-le darurile aduse, încurajând şi binecuvântând atât copiii şi părinţii lor, cât şi cadrele medicale.

Cantine sociale