Cu binecuvântarea Înaltpreasfinţitului Părinte Casian, în Arhiepiscopia Dunării de Jos, activitaţile de sprijinire a semenilor cu posibilităţi materiale reduse, dar şi a celor instituţionalizaţi în diverse centre sociale din eparhie continuă prin implicarea preoţilor jertfelnici şi a voluntarilor din această eparhie.

Parohia „Sfânta Cuvioasă Parascheva“ din municipiul Galaţi este una dintre parohiile din Arhiepiscopia Dunării de Jos care în toată perioada de pandemie a reuşit să ofere constant ajutoare, atât celor 100 de beneficiari din cadrul Cantinei parohiale, cât şi altor persoane nevoiaşe aflate în îngrijire în diverse centre sociale din judeţul Galaţi.

Astăzi, 12 mai 2021, această parohie gălăţeană a desfăşurat o nouă acţiune de sprijinire a semenilor nevoiaşi din cadrul Centrului regional de cazare şi proceduri pentru solicitanţii de azil din Galaţi.

Cei 220 de imigranţi, între care şi mulţi copii, au primit pachete cu produse de igienă, materiale pentru cărăţenie, alimente greu perisabile, legume şi dulciuri ca semn al dragostei şi al bucuriei prilejuită de marele praznic al Învierii Domnului.

După ce darurile au fost pregătite la Cantina parohială, preotul paroh Ion Gologan s-a deplasat la sediul Centrului pentru azilanţi din Galaţi pentru a le oferi beneficiarilor produsele special pregătite pentru ei.

Ajutorul din partea parohiei a fost primit cu mare bucurie şi constituie un real folos pentru aceste persoane care provin din Afganistan, Eritreia, Siria, Libia, Irak, Sudan, Pachistan, Camerun şi Somalia, ţări fragile şi afectate de conflicte, cu religii diferite şi care au găsit la Galaţi liniştea şi pacea atât de mult dorite, dar şi ospitalitatea şi dragostea creştină care se îmbină armonios cu profesionalismul angajaţilor centrului.

Valoarea ajutoarelor oferite astăzi a fost de aproximativ 8.000 lei.

Pe lângă aceste ajutoare, parohia mai asigură prin cantina socială o masă caldă, în sistem catering, o dată pe zi, pentru 100 de persoane.

Activităţile derulate prin cantina „Sf. Cuv. Parascheva“ sunt asigurate de trei angajaţi ai parohiei, fondurile provenind din parohie și din donații. De la începutul acestui an şi până în prezent, cantina a oferit nevoiaşilor hrană şi alte ajutoare în valoare de 60.000 lei.

Pr. Rareş Bucur

Cantine sociale