Începând de astăzi, 17 mai 2021, elevii din clasele gimnaziale şi de liceu din cadrul Seminarului Teologic Ortodox „Sfântul Apostol Andrei“ din Galaţi au reluat cursurile, cu prezenţă fizică.

Cu acest preilej, Înaltpreasfinţitul Părinte Casian, Arhiepsicopul Dunării de Jos a fost present în mijlocul cadrelor diactice şi a elevilor de la Seminarul gălăţean, reveniţi pe băncile şcolii după o perioadă îndelungată de cursuri desfăşurate doar în mediul online.

În curtea seminarului andreian, Părintele Arhiepiscop a ţinut un cuvânt de binecuvântare şi de bun venit elevilor şi profesorilor cu ocazia revenirii la şcoală.

În cuvântul adresat, Înaltpreasfinţia Sa a transmis şi un mesaj de mulţumire pentru toţi părinţii acestor copii care în perioada dificilă de pandemie au fost nevoiţi să depună un efort considerabil pentru a asigura copiilor cadrul atât de necesar pentru continuarea lecţiilor. Familia fiecărui copil s-a dovedit a fi o adevărată, competentă şi nobilă şcoală care a reuşit cu succes să suplinească şi să ofere cadrul optim pentru educaţie.

Ca semn al bucurie şi al regăsirii laolaltă, la puţin timp după marele praznic al Învierii Domnului Hristos, toţi elevii au primit lumină de la ierarhul locul şi împreună au cântat „Hristos a înviat!“ şi alte imne pascale.

În continuare, chiriarhul Dănării de Jos le-a oferit elevilor câte o felicitare şi revista eparhială „Călăuză ortodoxă“.

Evenimentul de astăzi s-a încheiat în capela din incinta şcolii, unde Arhipăstorul Dunării de Jos Jos a săvârşit o slujbă de mulţumire şi a avut un dialog de suflet cu elevii seminarişti din clasele liceale terminale, încurajându-i şi îndemnându-i să îmbine în continuare rugăciunea cu studiul temeinic pentru a oferi bucurie părinţilor lor şi a fi exemple bune în societate.

În cadrul Seminarului Teologic Ortodox „Sfântul Apostol Andrei“ din Galaţi activează 40 de cadre didactice, 149 de elevi sunt înscrişi la liceu, la secţiile pastorală şi patrimoniu-cultural, iar 301 elevi sunt înscrişi la ciclurile primar şi gimnazial.

De astăzi, peste 2,6 milioane de elevi (90%) din ţară, din 2.527 de localități, merg la școală cu prezență fizică.

Pr. Rareş Bucur

Cantine sociale