Astăzi, 20 mai, Centrul multifuncțional de servicii sociale „Speranțe pentru vârsta a III-a“ de la Parohia „Pogorârea Sfântului Duh“ din Galați, cu binecuvântarea Înaltpresfințitului Părinte Casian, a desfăşurat o activitate de ajutorare a celor 60 de persoane vârsnice beneficiare ale serviciilor sociale oferite de acest centru.

Având în vedere situația din ţară provocată de răspândirea noului virus, activitatea centrului s-a desfășurat în condițiile impuse de autorităţi, cu respectarea normelor legale în vigoare.

În această perioadă, ajutoarele acordate beneficiarilor au fost oferite săptămânal celor 30 de asistaţi deplasabili şi lunar celor 30 de asistaţi nedeplasabili.

Prin activitatea organizată astăzi, toţi cei 60 de asistaţi au primit pachete cu alimente neperisabile și produse igienico-sanitare în valoare de 6.000 de lei.

Darurile au fost oferite la sediul centrului social şi la casele persoanelor vârsnice de angajaţii acestei instituţii de ocrotire socailă şi voluntari de la Facultatea de Istorie, Filosofie şi Teologie din cadrul Universităţii „Dunărea de Jos“ din Galaţi.

De la începutul perioadei de epidemie şi până în prezent, ajutoarele oferite vârstnicilor de Centrul multifuncțional de servicii sociale „Speranțe pentru vârsta a III-a“ sunt în cuantum de 15.572 lei.

Capacitatea Centrului este pentru 60 de vârstnici, dintre care 30 frecventează zilnic instituţia pentru a beneficia de serviciile sociale, iar 30 sunt îngrijiţi la domiciliu. Buna funcţionare a acestui aşezământ social este asigurată de 7 angajaţi.

Serviciile oferite constau în oferirea unor programe complexe de consiliere psihologică, consiliere socială, activităţi recreative la sala de club, servirea unei mese calde în fiecare zi lucrătoare, spălătorie şi călcătorie lenjerie, îngrijire a persoanelor vârstnice nedeplasabile la domiciliul acestora, supravegherea stării de sănătate şi nu în ultimul rând, servicii de consiliere şi suport religios.

Toate centrele şi aşezămintele sociale din Eparhia Dunării de Jos oferă constant ajutoare persoanelor nevoiaşe, vârstnicilor, copiilor şi familiior cu situaţii materiale precare.

Pr. Rareş Bucur

Cantine sociale