În Arhiepiscopia Dunării de Jos, cu binecuvântarea Înaltpreasfinţitului Părinte Casian, Aşezămintele sociale parohiale oferă hrană caldă şi alimente neperisabile persoanelor nevoiaşe, persoanelor aflate în carantină sau în izolare la domiciliu şi celor instituţionalizaţi în diverse centre sociale din eparhie.

O activitate filantropică pentru semenii nevoiaşi este realizată în perioada 4-10 mai 2020 de parohia „Sfânta Cuvioasă Parascheva“ din municipiul Galaţi, care, prin cantina din cadrul parohiei, oferă alimente pentru cei 34 de tineri orfani de la Centrul de Locuinţe şi Sprijin pentru Tineri din Galaţi. Valoare produselor oferit în această săptămână este 3500 lei.

Astăzi, 4 mai, preoţi şi voluntari din cadrul acestei parohii gălăţene, după ce au pregătit darurile, s-au deplasat la sediul centrului social pentru a le oferi asistaţilor. Ajutorul din partea parohiei a fost primit cu mare bucurie şi constituie un real folos pentru cei sărmani.

Pe lângă aceste ajutoare, parohia mai asigură prin cantina socială o masă caldă, în sistem catering, o dată pe zi, pentru 100 de persoane.

Activităţile care se derulează prin cantina „Sf. Cuv. Parascheva“ sunt asigurate de trei angajaţi ai parohiei, fondurile provenind din parohie și din donații. De la începutul perioadei de pandemie şi până astăzi, cantina a oferit hrană şi alte ajutoare în valoare de 22.700 lei.

Pr. Rareş Bucur

Cantine sociale