Arhiepiscopia Dunării de Jos, cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Casian, dăruieşte în aceste zile 350 de tablete electronice elevilor din județele Galaţi şi Brăila pentru încheiere cursurilor on-line şi, implicit a anului şcolar.

Pe baza unor evidenţe transmise Centrului eparhial de inspectoratele şcolare din cele două judeţe ale eparhiei, în urma unor recomandări făcute de directorii de școli, profesorii de Religie şi preoţii de la parohiile de care tinerii aparţin, aceste dispozitive electronice au fost achiziționate de Centrul eparhial, de parohii şi alţi donatori pentru a fi oferite elevilor.

Respectivele tablete, în valoare de 175.000 lei, sunt oferite elevilor din clasele a VIII-a și a XII-a, care au rezultate bune la învățătură și provin din familii cu situații materiale precare.

Pentru a putea fi utilizate la cursurile şi examenele on-line, în zonele mai izolate, tabletele sunt oferite împreună cu cartele pentru acces la internet.

Între beneficiarii acestor dispozitive electronice s-au numărat şi 6 copii din cadrul Centrului de zi al Aşezămâtului social-filantropic „Sf. Vasile cel Mare“ din Galaţi, care au primit astăzi cu bucurie şi recunoştinţă aceste daruri din partea chiriarhului Dunării de Jos.

Alţi 19 copii au primit săptămâna trecută din partea parohiei „Vovidenia“ din municipiul Galaţi, în cadrul acestui program eparhial, dispozitive electronice, respectiv tablete, telefoane performante, laptopuri şi desktop-uri necesare în procesul educaţional în contextul actual din ţară.

De asemenea, la iniţiativa ierahului Dunării de Jos şi cu implicarea unor profesori voluntari, elevii din ultimul an de liceu, beneficiază în această perioadă de meditaţii gratuite on-line la câteva din disciplinele de Bacalaureat.

Pr. Rareş Bucur

Cantine sociale