Astăzi, 23 mai, a avut loc la Seminarul Teologic „Sfântul Apostol Andrei“ cursul festiv al promoţiei 2015-2019.

Elevii seminarişti din anul terminal au participat mai întâi în capela „Sf. Apostol Andrei“ din incinta seminarului la Sfânta Liturghie, oficiată de un sobor de preoţi profesori.

După Sfânta Liturghie a urmat o slujbă de parastas pentru toţi profesorii şi absolvenţii din promoţia amintită trecuţi la odihna cea veşnică, precum şi o slujbă de Te Deum.

La eveniment a participat şi Înaltpreasfinţitul Părinte Casian, Arhiepiscopul Dunării de Jos, care a ţinut un cuvânt de învăţătură şi i-a binecuvântat pe toți cei prezenți

După ce elevii s-au împărtăşit cu Sfintele Taine, absolvenţii seminarului au predat în mod simbolic cheia, considerată de către absolvenţi „simbolul succesiunii andreene“ următoarei generaţii de elevi, arătând prin aceasta legătura neîntreruptă între generaţii şi preluarea unei responsabilităţii de către cei ce se apropie de ultima treaptă a pregătirii în Şcoala Sfântului Apostol Andrei de la Galaţi.

Programul a continuat apoi la Muzeul Istoriei, Culturii şi Spiritualităţii Creştine de la Dunărea de Jos, în Salonul oficial, unde a avut loc cursul festiv la care au participat chiriarhul Dunării de Jos, profesorii şi absolvenţii Seminarului Teologic.

În cadrul momentului solemn a fost prezentat tabloul acestei promoţii de excepţie a Seminarului gălăţean şi au fost acordate diplome de onoare profesorilor şi diplome de recunoaştere a meritelor elevilor absolvenţi.

Cu acest prilej, elevii au prezentat și un film realizat chiar de ei, în care au ilustrat diverse momente din afara orelor de curs, unde bucuria, entuziasmul tineresc și comuniunea colegială au fost principale stări trăite de aceștia.

Cantine sociale