În data de 31 mai 2013, la Seminarul Teologic „Sf. Apostol Andrei“ din Galaţi a avut loc cursul festiv al absolvenţilor anului IV, elevi care în perioada 27-28 mai au susţinut examenul pentru certificarea competenţelor profesionale.

Programul a debutat cu participarea tuturor elevilor seminarişti la slujba Sfintei Liturghii, oficiată în Capela instituţiei de învăţământ de către Înaltpreasfinţitul Părinte Casian, Arhiepiscopul Dunării de Jos, înconjurat de un sobor format din preoţi profesori şi diaconi.

La slujbă, au fost prezenţi şi tinerii candidaţi la examenul de admitere în învăţământul seminarial gălăţean, însoţiţi de părinţii lor, Înaltpreasfinţia Sa rostind rugăciuni de mulţumire atât pentru tinerii absolvenţi, cât şi pentru cei ce zilele acestea au bătut la poarta seminarului.

De asemenea, la Sfânta Liturghie au participat şi cei mai mici elevi ai Seminarului – copiii din clasa I – care, la momentul liturgic cuvenit, au fost împărtăşiţi de Chiriarhul Dunării de Jos cu Sfintele Taine, după care au oferit celor prezenţi un scurt moment artistic.

Momentul culminant al micro-spectacolului l-a constituit rostirea de către unul din elevii clasei I a unei compuneri – spovedanie adresată profesorilor şi colegilor din anul IV.

***

După slujba Sfintei Liturghii, cei 59 de tineri candidaţi de la toate specializările s-au prezentat în sălile de examen pentru a susţine proba scrisă la disciplina Religie. Chiriarhul Dunării de Jos i-a vizitat în sălile de curs, binecuvântându-i şi încurajându-i.

Examenul de admitere la Seminarul Teologic „Sf. Apostol Andrei” din Galaţi se desfăşoară în perioada 30-31 mai a.c.

Ieri a avut loc vizita medicală şi testarea psihologică, după care absolvenţilor de gimnaziu le-au fost verificate, dicţia şi aptitudinile muzicale.

Astăzi candidaţii susţin proba scrisă la religie, iar rezultatele finale vor fi afişate pe 4 iunie.

Cantine sociale