Sâmbătă, 7 mai 2011, cu binecuvântarea Înaltpreasfinţitului Părinte Casian, Arhiepiscopul Dunării de Jos, la Şcoala Gimnazială „Elena Doamna”, din localitatea Cuza Vodă, judeţul Galaţi, a avut loc cercul pedagogic al profesorilor de religie care predau în Protoieria Covurlui.

Evenimentul a debutat cu săvărşirea slujbei de Te-Deum, în biserica „Sfântul Mare Mucenic Dimitrie” din localitatea Cuza Vodă, şi a continuat cu susţinerea unei lecţii demonstrative, de către prof. Vătafu Maria-Magdalena, cu tema „Imnul dragostei creştine (I Cor. XIII)”.

Programul a continuat cu prezentarea unui referat, de către prof. Năstase Veronica, cu tema „Sfânta Taină a Botezului şi Sfânta Taină a Cununiei, reflectate în programa analitică a disciplinei Religie”.

Elevii claselor a V-a, a VI-a şi a VII-a au prezentat o şezătoare populară evidenţiind costumul, cântecul, versurile şi obiceiurile tradiţionale româneşti, specifice zonei Covurlui.

Lucrările s-au încheiat cu analizarea activităţilor metodice desfăşurate de la începutul acestui an şcolar pănâ în prezent. Totodată, au fost apreciaţi preoţii şi profesorii care s-au implicat în desfăşurarea olimpiadei de religie faza naţională.

Cantine sociale