Patruzeci de elevi din judeţul Galaţi au vizitat astăzi 2 iunie, Centrul eparhial al Arhiepiscopiei Dunării de Jos şi s-au bucurat de întâlnirea cu chiriarhul acestei eparhii, Înaltpreasfinţitul Părinte Casian.

Însoţiţi de profesorii şi o parte dintre părinţii lor, micii vizitatori, elevi la Şcoala Gimnazială nr. 1 din localitatea Munteni şi la Şcoala Gimnazială „Negoiţă Dănăilă“ din localitatea Buceşti, judeţul Galaţi, au venit cu mare bucurie la Galaţi pentru a vedea locaşul de cult reprezentativ al Arhiepiscopiei Dunării de Jos şi alte instituţii şi obiective culturale din acest oraş.

Această vizită se înscrie în seria activităţilor extraşcolare desfăşurate de unităţile de învăţământ din România şi este un dar oferit elevilor cu prilejul Zilei Internaţionale a Copilului.

Programul vizitei de astăzi a început la Catedrala arhiepiscopală, unde vizitatorii au participat la Taina Sfântului Maslu, s-au închinat, s-au rugat şi au primit informaţii despre acest sfânt locaş de cult.

De la catedrală, şcolarii au mers la Fabrica de lumânări „Sf. Mc. Fotini“ unde au putut vedea spaţiul de lucru, echipamentele de baza, tipurile de matriţe utilizate în activitatea de confecţionare a lumânărilor şi etapele procesului tehnologic de realizare al acestor obiecte de cult.

Vizita a continuat la Tipografia eparhială „Candela cuvântului“, acolo unde le-au fost prezentate utilajele şi li s-a explicat procesul tehnologic pentru realizarea unei cărţi.

Aflat în cadrul unei şedinţe a Permanenţei Consilului eparhial, Părintele Arhiepiscop Casian i-a primit cu mare bucurie pe copii şi pe însoţitorii acestora în Sala „Episcop Chesarie Păunescu“ din incinta sediului administrativ al Centrului Eparhial.

Înaltpreasfinţia Sa a dialogat cu ei şi le-a oferit acestora câteva sfaturi pentru o viaţă echilibrată şi ancorată cât mai mult în tradiţiile sănătoase ale moşilor şi strămoşilor noştri.

La finalul întâlnirii, ierarhul Dunării de Jos le-a dăruit dulciuri copiilor şi i-a invitat să servească masa la Cantina „Sf. Nicolae“ din incinta Centrului Eparhial.

După agapă, vizita s-a încheiat cu un moment de relaxare la troiţa şi fântâna arteziană din curtea Centrului eparhial, unde micii vizitatori au socializat, s-au jucat şi s-au bucurat de cadrul natural al parcului.

Pr. Rareș Bucur

Cantine sociale