Nevoia acută de sânge din unitățile medicale i-a determinat pe preoții și credincioșii din Protopopiatul Tecuci să se mobilizeze pentru a doua oară în mai puțin de o lună de zile pentru donarea sânge.

După ce la mijlocul lunii mai, 45 de preoți și credincioși din Tecuci au donat sânge pentru semenii noștri aflați în suferință în spitale, de această dată, împreună cu preoții tecuceni au fost la donare 35 de tineri voluntari din cadrul Ligii Tineretului Creştin Ortodox din Tecuci.

Activitatea de astăzi face parte din Campania „Donează sânge, salvează o viață!“, derulată de Patriarhia Română încă din anul 2014 şi intensificată în contextul medical și epidemiologic actual prin care trece societatea românească.

De la începutul acestei campanii umanitare, la îndemnul Înaltpreasfinţitului Părinte Arhiepiscop Casian, foarte mulţi slujitori ai sfintelor altare împreună cu tineri şi numeroşi credincioşi din Eparhia Dunării de Jos au donat sânge, mulţi dintre aceştia devenind donatori permanenţi.

Cu mare bucurie și plini de entuziasm, 35 de tineri voluntari din cadrul LTCOR, filiala Tecuci, s-au deplasat de dimineață la Galaţi, pentru a dona sânge la Centrul Regional de Transfuzie Sanguină.

Demersul tinerilor de a se implica în această acțiune umanitară a fost sprijinit ca de fiecare dată de Protoieria Tecuci, prin exemplul preoților participanți la donare și prin asigurarea transportului de la Tecuci la Galați.

Personalul specializat în recoltarea de sânge şi aparatura tehnică necesară au fost asigurate de Centrul Regional de Transfuzie Sanguină – Galaţi.

Campania de donare de sânge organizată la nivelul Arhiepiscopiei Dunării de Jos a fost organizată şi în contextul apropierii Zilei mondiale a donatorului de sânge, sărbătorită în data de 14 iunie.

Liga Tineretului Creştin Ortodox din Tecuci a fost înfiinţată în anul 1998, la iniţiativa slujitorilor din Tecuci, cu ajutorul profesorilor de Religie. Primele întâlniri ale tineretului ortodox, finalizate cu un program de colinde prin spitalele şi aşezămintele sociale din municipiul Tecuci, s-au organizat în Catedrala „Sf. Mc. Gheorghe“ din municipiul Tecuci.

De-a lungul celor 23 de ani de existenţă, elevii şi tinerii de la LTCOR Tecuci s-au implicat în numeroase activităţi organizate şi desfăşurate cu prilejul sărbătorilor de hram de la mănăstirile Buciumeni şi Cârlomăneşti, a pelerinajelor de la mănăstirile din eparhie şi din ţară, a concursurilor de Religie şi a acţiunilor filantropice periodice de la Spitalul Municipal „Anton Cincu“ – Tecuci.

În urma inundaţiilor din 2005 şi 2007, voluntari ai Ligii Tineretului tecucean au fost prezenţi alături de preoţi pentru a oferi ajutorul în eliberarea caselor afectate de revărsarea apelor, în rezidirea caselor dărâmate şi în oferirea de daruri de îmbrăcăminte şi obiecte de uz zilnic.

Pr. Rareş Bucur

Cantine sociale