În Eparhia Dunării de Jos, de Ziua Internațională a Copilului, s-au desfășurat ample activități și manifestări în care mulţi copii au avut prilejul de a participa la diverse activități creative și recreative, în cadrul cărora au fost oferite daruri,iar cei micis-au bucurat de atenţia deosebită şi dragostea celor din jur.

Astăzi, 2 iunie 2021, în contextul zilei dedicate copiilor, elevii din clasele primare, gimnaziale şiliceale din cadrul Seminarului Teologic Ortodox „Sfântul Apostol Andrei“ din Galaţi au primit vizita Înaltpreasfinţitului Părinte Casian, Arhiepiscopul Dunării de Jos.

După slujba Sfintei Liturghii din Capela seminarului gălăţean, ierarhul locului a mers pe la fiecare clasă cu daruri pregătite special pentru copii.

Plini de bucurie de prezența în mijlocul lor a Părintelui Arhiepiscop aceștia au simțit nevoia de a interacționa şi de a socializa, dar și de a mulţumi pentru darurile oferite.

Înaltpreasfinţitul Părinte Casian a intrat îndialog cu cei mici, a cântat şi a rostit împreună cu ei rugăciuni pentru părinţii lor şi pentru binele copiilor din întreaga lume.

La final, ierarhul i-a binecuvântat pe toți și le-a adresat un cuvânt de apreciere pentru activităţile în care aceştia se implică cu mare entuziasm şi dedicare, precum şi pentru frumoasele obiectele realizate chiar de ei şi expuse la clase.

În cadrul Seminarului Teologic Ortodox „Sfântul Apostol Andrei“ din Galaţi sunt înscrişi 301 elevi la ciclurile primar şi gimnazial, iar 149 de elevi sunt la liceu, la secţiile pastorală şi patrimoniu-cultural.

Pr. Rareş Bucur

Cantine sociale