Vineri, 5 iunie 2020, cu binecuvântarea Înaltpreasfinţitului Părinte Casian, Arhiepiscopul Dunării de Jos, parohia „Pogorârea Sfântului Duh și Sfântul Stelian Paflagonul” din municipiul Galați a organizat, cu prilejul hramului, o acțiune social-filantropică prin care mai multe familii și persoane vârstnice, cu posibilități materiale reduse, au primit daruri.

După săvârșirea Tainei Sfântului Maslu de către slujitorii parohiei, credincioșii prezenți au primit untdelemn sfințit, cărți de rugăciune, revista eparhială „Călăuză ortodoxă“ şi iconiţe, editate de Arhiepiscopia Dunării de Jos.

În continuare, preoții și voluntarii parohiali s-au deplasat la 42 de familii cu posibilități materiale precare, unele cu copii de vârste fragede, aflaţi în evidenţele speciale ale parohiei, pentru a le oferi pachete cu alimente neperisabile.

Pe lângă aceste daruri oferite familiile nevoiase, preoții de la această parohie au prelungit iubirea milostivă și mângâierea sufletească și în casele unor credincioşi bătrâni, bolnavi şi fără sprijin.

Valoarea produselor oferite semenilor nevoiași de parohia gălățeană în contextul hramului a fost de 1.200 lei.

Cantine sociale