De Ziua Internaţională a Copilului, în multe centre sociale şi parohii din Arhiepiscopia Dunării de Jos, cu binecuvântarea Înaltpresfințitului Părinte Casian, s-au desfăşurat anul acesta o serie de activităţi religioase, cultural-artistice şi educaţionale în mediul on-line.

Pentru a nu rămâne doar în zona virtuală, activităţile on-line au fost completate cu acţiuni filantropice prin care mulţicopii au primit daruri din partea bisericii în această zi specială pentru ei.

O astfel de activitate s-a desfăşurat astăzi la Aşezământului Social-Filantropic eparhial „Sfântul Vasile cel Mare“ din municipiul Galaţi pentru cei 75 de copii beneficiari ai serviciilor oferite de această instituţie socială a Bisericii.

După ce în zilele anterioare, copiii din acest aşezământ social au participat la diverse activităţi educative prin intermediul internetului, astăzi, de ziua lor, au primit daruri constând în pachete cu dulciuri, rechizite şi articole şcolare, precum şi produse de igienă în valoare de 8000 lei.

Înainte de a le fi oferite darurile pregătite special pentru ei, preoţii prezenţi la eveniment au transmis copiilor şi părinţilor acestora mesajul de binecuvântare şi dragoste părintească al ierarhului Dunării de Jos.

Atât copiii, cât şi părinţii lor au primit darurile cu mare bucurie şi entuziasm, mulţumind Părintelui Arhiepiscop Casian şi ostenitorilor din cadrul aşezământului pentru dărnicia, grija permanentă şi atenţia deosebită.

În cadrul acestei instituţii, toate serviciile de asistenţă socială şi educaţională sunt asigurate de către angajaţii şi voluntarii Asociaţiei, sprijiniţi de maicile din cadrul Mănăstirii „Sfântul Vasile cel Mare“ aflată în incinta aceluiaşi aşezământ.

Ziua de 1 iunie este un moment premergător pentru următoarele manifestări educaţionale, misionare şi social-filantropice care se vor desfăşura în Arhiepiscopia Dunării de Jos în perioada următoare cu ocazia Duminicii Părinţilor şi Copiilor şi a hramului Mănăstirii Buciumeni, de Sărbătoarea Sfintei Treimi.

Acţiuni similare s-au desfăşurat şi în centrele de zi şigrădiniţele parohiale, dar şi în multe alte parohii din cele două judeţe ale Eparhiei Dunării de Jos care au constant activităţi cu copiii şi tinerii.

Activităţile de astăzi se înscriu în seria manifestărilor organizate de Arhiepiscopia Dunării de Jos în „Anul omagial al pastorației părinților și copiilor și Anul comemorativ al filantropilor ortodocși români“.

Pr. Rareş Bucur

Cantine sociale