Adresă: Str. Flamura Roşie, nr. 29, mun. Brăila, cod 810187; telefon 0725.465292

Responsabil: Pr. Ştefan Mihalcea

Aşezământul „Sfânta Filofteia“ a fost înfiinţat în anul 1999 într-un spaţiu amenajat la Cimitirul „Sfânta Filofteia”, în urma calamitaţilor naturale care au devastat numeroase case în anul respectiv. Multe dintre persoanele sinistrate au beneficiat de serviciile acestui centru, funcţionarea lui fiind posibilă prin bunăvoinţacredincioşilor care au sprijinit cantina prin acţiuni de voluntariat si donaţii de alimente.

Începând cu anul 2005 au fost demarate lucrările de construire a noului centru social, o clădire cu doua etaje, finanţarea fiind asigurată atât de la Secretariatul de Stat pentru Culte, cât şi prin efortul si susţinerea credincioşilor din parohie.

În cadrul noului centru vor fi oferite următoarele servicii sociale: hrană caldă, servicii medicale prin intermediul unui cabinet de medicină dentară, servicii de consiliere psihologică și activități educaționale de tip AFTER SCHOOL.

În prezent se asigură masa zilnic, pentru 35 persoane, în special copii care provin din familii care prezintă un grad mare de risc social.

Activităţile sunt susţinute îndeosebi din fondurile parohiei, precum si din donaţiile credincioşilor.

*

Centrul social „Sfânta Filofteia“ din Brăila oferă zilnic ajutoare nevoiaşilor în această perioadă de epidemie

Centrul social din cadrul Parohiei „Sfânta Filofteia“ din Brăila a oferit ca de obicei masa caldă de prânz copiilor asistaţi permanent în cadrul Cantinei parohiale şi a acordat un ajutor special pentru încă 11 copii, identificaţi în această perioadă de preotul paroh, unii dintre aceştia fiind în imposibilitatea de a participa la cursurile şcolare desfăşurate în mediul on-line, iar alţii neavând resurse financiare pentru cumpărarea de îmbrăcăminte necesară în sezonul rece. Parohia a reuşit să achiziţioneze şi să ofere astăzi 4 dispozitive electronice (tablete) şi 7 vestimentaţii complete pentru perioada rece care urmează.

Aşezământul social din cadrul Parohiei „Sfânta Filofteia“ din municipiul Brăila a oferit astăzi, 14 aprilie 2021, îmbrăcăminte şi încălţăminte pentru copii, un cărucior electric pentru invalizi, precum şi aparatură medicală pentru Secţia de Covid-19 din cadrul Spitalului Judeţena de Urgenţă din Brăila. Astăzi, după ce mai multe articole vestimentare şi încălţăminte au fost pregătite la sediul centrului social, acestea au fost oferite unui număr de 10 copii care provin din familii nevoiaşe cu mulţi membrii, aflate în imposibilitatea de a-şi achiziţiona cele necesare unui trai normal. În continuare, preoţii de la această parohie s-au deplasat la Spitalul Judeţean de Urgenţă din Brăila pentru a oferi 5 suporturi ortopedice pentru perne, 8 barbotoare pentru oxigen, 30 de termometre şi 20 de perne pentru dotarea unor saloane în care sunt internate persoane infectate cu noul coronavirus. Valoarea darurilor oferite numai astăzi de parohia brăileană a fost de 7.000 lei.

Cantine sociale