Astăzi, 11 iunie a.c., la iniţiativa şi cu binecuvântarea Înaltpreasfinţitului Părinte Casian, Arhiepiscopul Dunării de Jos, a fost organizată o amplă activitate misionară şi social filantropică îndreptată către familiile afectate de inundaţii din localitatea gălăţeană Corod.

În acest context, 132 de familii din localitatea Corod, judeţul Galaţi, a căror case au fost afectate de inundaţii, au primit astăzi ajutoare din partea Arhiepiscopiei Dunării de Jos, constând în produse de igienă: detergent manual pentru rufe şi spălat vase, săpun, clor, spirt, prosoape şi găleţi.

Ajutoarele de astăzi au fost o completarea a celor oferite în zilele anterioare, atunci când protoieriile Tecuci şi Covurlui, din cadrul Eparhiei Dunării de Jos, s-au mobilizat exemplar şi, pe lângă forţa de muncă a preoţilor şi credincioşilor, au sprijinit persoanele sinistrate prin oferirea de alimente de primă necesitate (apă, pâine, zahăr, făină, mălai, paste, produse lactate ş.a.) şi produse pentru curăţarea şi igienizarea caselor afectate (detergent, spirt, dezinfectant, clor, mături, mănuşi, găleţi, foraşe, cizme, papuci, bidinele, lavete, var ş.a.).

Părintele protoiereu de Tecuci, împreună cu cei patru preoţi din localitatea Corod au mers cu zece voluntari la casele afectate de inundaţii pentru a împărţi ajutoarele şi a vedea cele ce mai sunt de făcut în continuare pentru rezolvarea acestei grele probleme.

Credincioşii s-au bucurat şi au mulţumit pentru sprijinul acordat de către preoţi în aceste momente dificile din viaţa lor.

Valoarea totală a produselor ce au fost oferite până în prezent este de 21.000 lei.

În continuare, Arhiepiscopia Dunării de Jos va continua să sprijine în mod constant familiile greu încercate.

Pr. Rareş Bucur

Cantine sociale