Astăzi, 7 iunie 2019, cu binecuvântarea Înaltpreasfinţitului Părinte Arhiepiscop, s-a desfăşurat la Galaţi o activitate social-filantropică îndreptată către elevii cu nevoi speciale de la două şcoli din municipiul Galaţi.

Activitatea a fost organizată cu sprijinul parohiilor din cadrul de protopopiatul Covurlui, judeţul Galaţi şi a constat în oferirea de produse igienico-sanitare, mobilier, articole vestimentare şi articole sportive necesare petrecerii timpului liber pentru cei 60 de copii aflaţi în internatul Școlii Profesionale Speciale ,,Emil Gârleanu“ din municipiul Galați.

În cadrul acestui internat sunt găzduiţi copii din tot județul Galaţi, cu dizabilităţi cognitive, dificultăţi ale funcţiei de calcul, tulburări de limbaj, tulburări psihomotrice, deficienţe fizice şi neuro-motorii, comportament socio-şcolar dificil, TSA şi Sindrom Down, încadrați la Școala Profesională Specială ,,Emil Gârleanu“, dar şi de la Școala Profesională Specială „P. P. Neveanu“ din Galaţi.

În cadrul acestei instituţii, pe toată durata şcolarizării, elevii primesc cazare, masă şi asistenţă permanentă cu personal specializat.

Preoţii i-au vizitat pe cei internaţi în sălile de cursuri, i-au binecuvântat şi le-au oferit darurile special pregătite pentru ei.

La finalul acestei activităţi, responsabilii acestui internat au adresat mulţumiri parohiilor din cadrul protopopiatului Covurlui pentru că au făcut posibilă această faptă bună.

Valoarea ajutoarelor acordate cu acest prilej se ridică la suma de 5000 de lei.

Activitatea de astăzi este o prelungire a acţiunilor social-filantropice desfăşurate în Arhiepiscopie Dunării de Jos în Duminica Părinţilor şi Copiilor şi sunt exemplul de iubire milostivă faţă de semenii noştri care au nevoie de ajutor.

***

Înfiinţată în 1979, scopul principal al Școlii Profesionale Speciale ,,Emil Gârleanu“ din municipiul Galați este acela de a oferi copiilor şansa de a ajunge la un nivel cât mai înalt din punct de vedere cognitiv, psiho-motor şi comportamental, înlesnind şi eficientizând astfel inserţia lor socială.

Pr. Rareş Bucur

Cantine sociale