În după-amiaza duminicii a 6-a după Paşti, dedicată în Biserica Ortodoxă Română cinstirii Copiilor şi părinţilor, s-a desfăşurat cu binecuvântarea Înaltpreasfinţitului Părinte Casian, Arhiepiscopul Dunării de Jos şi a Preasfinţitului Părinte Vicenţiu, Episcopul Sloboziei şi Călăraşilor, meciul de fotbal, „Cupa Prieteniei“.

Evenimentul sportiv a avut loc în Sala de sport din comuna Brăhăşeşti, judeţul Galaţi.

Vizita unei echipe de fotbal din altă eparhie într-o competiţie sportivă este o premieră pentru protopopiatul Nicoreşti. La propunerea şi invitaţia Protoieriei Lehliu, echipa gazdă a Şcolii Gimnaziale nr. 1 din Brăhăşeşti, judeţul Galaţi, câştigătoare a concursului „Tinereţe şi credinţă“ şi echipa Şcolii Gimnaziale din Răzvani, judeţul Călăraşi, câştigătoare a „Cupei Tinereţii“, din protopopiatul Lehliu, s-au întâlnit într-un meci de fotbal spre bucuria copiilor şi a tuturor celor care s-au implicat în desfăşurare a evenimentului.

Activitatea sportivă a fost organizată de către cele două protoierii Nicoreşti şi Lehliu, în parteneriat cu Şcoala Gimnazială nr. 1 din localitatea Brăhăşeşti, judeţul Galaţi.

Scopul competiţiei a fost acela de a promova şi aprecia tinerii din satul românesc, dar şi de exprimare a toleranţei, diversităţii culturale şi a respectului reciproc pentru buna convieţuire a tuturor oamenilor, indiferent de zonele de unde provin.

Prin implicarea preoţilor şi a profesorilor de educaţie fizică au fost prezenţi la această competiţie aproximativ 150 de spectatori, copiii şi adulţi din Brăhăşeşti, care au format o frumoasă şi antrenantă galerie.

La final cele două echipe de fotbal au fost premiate cu diplome, cupe, medalii, dulciuri şi sucuri oferite de Protoieria Nicoreşti, în valoare de 1500 lei.

Toţi cei implicaţi în această activitate dedicată Zilei Internaţionale a Copilului au luat parte la o agapă tradiţională românească la casa parohială din Parohia Brăhăşeşti II, oferită cu mare drag de Protoieria Nicoreşti.

Cantine sociale