Lucrările de zidire a cantinei “ Sf. Parascheva “, situată lângă monumentala biserică, au fost realizate între anii 1997-1998.

 Cantina a fost inaugurată pe data  29 noiembrie 1998, la sărbătorile municipiului Galaţi, închinate ocrotitorului oraşului, "Sf. Ap. Andrei", de către ÎPS Dr. Casian Crăciun, Arhiepiscopul Dunării de Jos, însoţit de ÎPS Calinic, Arhiepiscopul Argeşului şi Muşcelului, în prezenţa oficialităţilor locale şi a unui număr mare de slujitori şi credincioşi.

Capacitatea cantinei este de 140 persoane, masa fiind oferită în două săli, una de  100 locuri şi alta de 40 locuri.

Încă de la inaugurare, parohia a asigurat o masă caldă pe zi, pentru un număr de 70 persoane. Beneficiarii sunt copii săraci, bătrâni cu pensii mici, bolnavi imobilizaţi în casă, dar şi oameni ai străzii şi persoane spitalizate care au domiciliul în localităţile limitrofe municipiului Galaţi.

În prezent, parohia oferă prin cantina socială o masă caldă, o dată pe zi, pentru 120 persoane.

De asemenea, de-a lungul anilor, la cazurile sus-menţionate s-au adăugat copii proveniţi din familii care muncesc în străinătate, care au rămas în grija bunicilor sau a altor rude, aceştia beneficiind şi de consiliere psihologică şi sprijin material.

De la inaugurare şi până în prezent, prin cantina socială s-au derulat programe de ajutorare pentru familiile cu mulţi copii, cu posibilităţi materiale reduse, precum şi programe educaţionale cu elevii din cadrul Şcolii Gimnaziale "Dan Barbilian", care se află pe raza parohiei. Activităţile care se derulează prin cantina “Sf. Parascheva“ sunt asigurate de 3 angajate.