În data de 27 iunie 2011, în sala mare a Teatrului Muzical „Nae Leonard” din Galaţi a avut loc cursul festiv al absolvenţilor primei promoţii a Secţiei Farmacie din cadrul Facultăţii de Medicină şi Farmacie a Universităţii „Dunărea de Jos”. Anul acesta au absolvit la Galaţi 80 de tineri farmacişti din judeţele Galaţi, Brăila, Buzău, Vrancea şi Tulcea.

Programul a debutat în capela „Sfântul Apostol Andrei” a Seminarului Teologic din Galaţi, cu săvârşirea slujbei de Te-Deum, în prezenţa Înaltpreasfinţitului Părinte Casian, Arhiepiscopul Dunării de Jos, ca mulţumire pentru toate binefacerile de la Dumnezeu şi ajutorul primit pe toată perioada studiilor.

În cuvântul adresat participanţilor Înaltpreasfinţitul Părinte Arhiepiscop Casian a subliniat:

„Lucrarea farmacistului este contribuţia, alături de medic, la vindecarea de boli şi are ca finalitate bucuria de a fi descoperit încă un remediu la o suferinţă. Farmacistul conlucrează atât cu ştiinţa, cât şi cu întreaga creaţie şi, implicit, cu omul. Acest lucru presupune multă răbdare şi insistenţă. Este o colaborare strânsă între o farmacie cu medicamente pentru trup şi o farmacie cu medicamente pentru suflet. În orice biserică sunt pictaţi şi sfinţi care au avut o legătură deosebită cu vindecarea atât trupească, dar mai ales sufletească.

Sfântul zilei, Samson, primitorul se străini, l-a vindecat de o boală grea pe împăratul bizantin Iustinian (527-565), iar drept răsplată a vrut să îi ofere foarte mult aur. Dar, în mod exemplar Sfântul Samson a cerut zidirea a două aşezăminte sociale de-a dreapta şi de-a stânga palatului împărătesc, unul pentru bolnavi şi altul pentru primirea de străini. Astfel, farmacistul trebuie să aibă drept model pe sfinţi şi să combine exemplar bunătatea sufletului cu binefacerile aduse aproapelui aflat în suferinţă”.

Cantine sociale