În cadrul Centrului de Studii Interdisciplinare „Sfântul Ioan Damaschin” al Arhiepiscopiei Dunării de Jos a continuat seria de întâlniri lunare, realizate la confluenţa dintre diferite diverse ştiinţe şi teologie, cu dezbaterea pe tema „Descoperiri arheologice cu caracter creştin din zona Dunării de Jos. Situl de la Bărboşi”, propusă şi mediată de conf. dr. Mihaela Denisa Liuşnea din cadrul Facultăţii de Istorie, Filosofie şi Teologie din Galaţi.
Întrunirea s-a bucurat de prezenţa Înaltpreasfinţitului dr. Casian Crăciun, Arhiepiscopul Dunării de Jos, a domnului conf. dr. Vasile Timiş, ministru secretar de stat în Ministerul Culturii şi Patrimoniului naţional, a domnului prof. Nelu Doruleţ Resmeriţă, inspector general şcolar al Inspectoratului Şcolar Judeţean Galaţi, preoţi, profesori, studenţi, elevi şi seminarişti.
Întâlnirea a suscitat vii dezbateri şi discuţii, beneficiind şi de un cadru deosebit de desfăşurare: istoricul Palatul Episcopal al Dunării de Jos (actualul sediu al Muzeului de Artă din Galaţi). În capela palatului se află osemintele primului creştin daco-roman cunoscut cu numele – Innocens, este una dintre cele mai importante piese de paleoantropologie, din întregul patrimoniu arheologic românesc.