În cadrul programului eparhial de tabere pentru tineret ,,Vacanța din pridvorul bisericii”, Parohia ”Sfântul Proroc Ilie” din orașul Galați a organizat un pelerinaj de o zi la câteva din mănăstirile județului Tulcea.

Un număr de 20 de copii proveniți din medii defavorizate, înscriși la Fundația ”Familia”, au beneficiat de această activitate care a debutat cu un moment de rugăciune în biserica parohială, urmat de călătoria mult așteptată spre însorita zonă a Dobrogei prin traversarea bătrânului fluviu pe proaspăt inauguratul pod care leagă județele Brăila și Tulcea.

Copiii s-au bucurat de vizitarea mănăstirilor Dinogeția, Cocoș, Valea Teilor, Celic Dere și Saon.

De asemenea, ei au vizitat Bazilica paleocreștină de la Niculițel, ruinele cetății Dinogeția și o fermă de animale din satul Văcăreni.

Masa de prânz au servit-o cu bunătăți tradiționale de sezon - brânză de capră, ardei și roșii proaspăt culese din grădină - în frumosul și ospitalierul cadru al mănăstirii Valea Teilor, iar ziua s-a încheiat cu un picnic răcorit de la care nu a lipsit înghețata binemeritată după o zi toridă, pe malul brațului Măcin al Dunării.

Cantine sociale