Cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Casian, Arhiepiscopul Dunării de Jos, Centrul misionar-catehetic din cadrul Parohiei Ianca 1, județul Brăila, potrivit programului eparhial de tabere pentru copii și tineri, a desfășurat joi, 22 iulie, o activitate recreativă pentru mai mulți copii din localitatea Șuțești.

Programul taberei de o zi organizat special pentru acești copii a debutat cu vizitarea Mănăstirii „Sfântul M. Mc. Pantelimon“ din Stațiunea balneoclimaterică Lacu-Sărat.

După o scurtă rugăciune în bisericuța de lemn a vetrei monahale brăilene, copiii au fost primiți de maica stareță și au avut prilejul de a vizita Muzeul etnografic al mănăstirii, reamenajat în ultimii anii cu multe și diverse obiecte tradiționale românești.

Tinerii s-au putut bucura astfel de dragostea și primirea călduroasă a vrednicelor maici și au descoperit vechile obiceiuri și deprinderi din viața țăranului român.

Monahia Iustina, în calitate de colecționar și ghid al mănăstirii, a fost cea care i-a îndrumat pe copii în descoperirea acestor comori autentice ale zestrei poporului nostru.

În continuare, tinerii au primit o masă caldă la Așezământul social-catehetic parohial „Acoperământul Maicii Domnului“ din Ianca și, sub coordonarea preotului paroh Cristian Cosmin Ion și a unor cadre didactice, s-au relaxat prin joc, cântece și voie bună.

Această frumoasă zi oferită copiilor a fost posibilă print colaborarea fructuoasă dintre parohia Ianca 1, primăria Șuțești și Mănăstirea Lacu Sărat.

Pr. Rareș Bucur

Cantine sociale