Astăzi, 1 iulie 2020, chiriarhul Dunării de Jos a săvârşit slujba de sfinţire a unei case construită pentru o familie cu posibilităţi materiale reduse din parohia Ţibăneşti II, Protopopiatul Însurăţei, judeţul Brăila.

La evenimentul de astăzi, împreună cu ierarhul Dunării de Jos, au participat protopopul de Însurăţei, preotii din localitate, unul dintre donatorii implicaţi în amenajarea casei, familia pentru care a fost ridicat acest imobil şi credincioşi din localitate.

În ziua de 6 aprilie 2020, un incendiu puternic a ars din temelii casa unei familii formată din şapte copii orfani de mamă care îşi duceau traiul cu greu împreună cu tatăl lor.

În mai puţin de 30 de minute, focul virulent le-a mistuit casa unde locuiau, precum şi anexele gospodăreşti, intervenţia pompierilor, deşi rapidă, nu a putut salva mai nimic din agoniseala lor de o viaţă.

Preotul din localitate a fost prezent la stingerea incendiului şi, impresionat de drama acestei famili, a hotărât să sprijine familia şi să le ridice o nouă locuinţă.

De la aflarea acestei grele situaţii, Înaltpreasfinţitul Părinte Casian, Arhiepiscopul Dunării de Jos, s-a preocupat permanent pentru ridicarea unei noi locuinţe şi amenajarea acestei cu cele necesare unui trai normal.

După două luni de lucrări complexe a fost ridicată o nouă casă de 100 mp, compusă din două dormitoare, o sufragerie, băcătărie, baie şi un hol.

După ce imobilul a fost racordată la utilităţi - apă, canalizare, electricitate şi încălzire, în câteva zile, cu sprijinul unui credincios din Galaţi, casa a fost mobilată şi pregătită pentru a fi locuită.

Întregul efor depus pentru ridicarea locuinţei a fost încununat de slujba de sfinţire oficiată de Înaltpreasfinţitul Părinte Casian, şi de cuvintele de încurajare adresate cu acest prilej celor 7 copii şi tătălui lor.

Ierarhul a mulţumit şi celor care au sprijinit acest demers prin care a fost acordat un ajutor important unor semeni de-ai noştri trecuţi prin grele încercări.

În această acţiune caritabilă alături de ierarhul Dunării de Jos şi preotul Vlad Dumitrache, au fost Consiliul local şi foarte mulţi credincioşi, atât din localitatea Ţibăneşti, cât şi din alte localităţi.

După slujba de sfinţire, domnul profesor Alexandru Chiriac, un binecredincios gălăţean care a sprijinit lucrările de amenajare a imobilului oferit astăzi familiei greu încercate din localitatea Ţibăneşti, a primit din partea ierarhului Dunării de Jos, distincţia eparhială „Vrednicia andreiană“.

La final, a fost oficiată slujba parastasuluipentru părinţii donatorilor din Galaţi,trecuţi la ceele veşnice.

Cu acest prilej, au fost împărţite copiilorşi credincioşilor din localitate,pachete cu alimente, dulciuri, încălţăminte, îmbrăcăminte şi alte daruri.

Pr. Rareş Bucur

Cantine sociale