În lunile iulie și august 2019, la inițiativa și cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Arhiepiscop Casian, în Arhiepiscopia Dunării de jos se desfășoară programul eparhial: ,,Lumina vie a mănăstirii în inima copilăriei“.

Acest program implică cele opt protoierii și opt mănăstiri din eparhie și se adresează grupurilor catehetice parohiale care sunt înscrise în Programul Catehetic Național ,,Hristos împărtășit copiilor“. În acest sens sunt organizate grupuri de câte douăzeci de copii care merg la mănăstire, unde, pentru o zi, vor desfășura activități liturgice, catehetice, cultural-artistice, vor participa la ateliere de creație și vor beneficia de momente recreative.

Programul va continua zilnic, cu alte grupuri catehetice, astfel că, un număr de aproximativ opt sute de copii se vor bucura de aceste activități de vacanță.

Astăzi, 15 iulie a.c., programul a debutat la mănăstirea ,,Sfântul Mare Mucenic Pantelimon“ - Lacu Sărat, județul Brăila, beneficiar fiind grupul catehetic al parohiei Viziru de Jos, Protopopiatul Însurăței. Până la sfârșitul săptămânii vor veni grupuri catehetice din protopopiatele Făurei și Însurăței.

Ne dorim ca prin acest program, copiii să cunoască mai bine ortodoxia, să se bucure de cadrul natural în care sunt amplasate mănăstirile, să întâlnască și alți copii, să lege prietenii și să resimtă acest program, ca pe o recompensă pentru implicarea lor în viața Bisericii prin activitățile pe care le susțin în parohiile lor.

Pr. Sică Bănică

Cantine sociale