În seara zilei de 5 iulie 2010, la ceas de Vecernie, în Catedrala arhiepiscopală a Dunării de Jos, după săvârşirea slujbei de Te-Deum, a avut loc depunerea jurământul de fidelitate a dreptei credinţe, de către absolvenţii cursurilor de teologie din cadrul Facultăţii de Istorie, Filosofie şi Teologie a Universităţii „Dunărea de Jos” din Galaţi. La eveniment au fost prezenţi şi profesorii îndrumători din cadrul acestei instituţii de învăţământ în frunte cu ierarhul Dunării de Jos.

Programul a debutat încă de dimineaţă, cu participarea studenţilor teologi, şi a întregului corp profesoral, la Sfânta Liturghie în Catedrala Dunării de Jos.
După participarea la slujba din Catedrală a avut loc susţinerea lucrărilor de licenţă ale studenţilor teologi gălăţeni, în sala „Episcop Chesarie Păunescu”, de la Centrul Eparhial.

Absolvenţii secţiilor teologice din cadrul Universităţii gălăţene şi-au exprimat bucuria finalizării cu succes a acestei facultăţi, în cadrul căreia au avut posibilitatea însuşirii şi aprofundării temelor teologice şi pastoral-sociale. Această nouă treaptă pe care au păşit îi va sprijini mai departe în activităţile cu copiii, tinerii şi enoriaşii parohiilor de unde provin, sau pe care le păstoresc.

Cantine sociale