Adresă: Bd. Dunărea, nr. 20, mun. Galaţi, cod 800634; telefon 0744.693708

Responsabil: pr. Corneliu Hanu

Lucrările de construirea cantinei „Sfânta Cuvioasă Parascheva“ au început în anul 1997, fiind inaugurată pe data 29 noiembrie 1998, la sărbătorile municipiului Galaţi, Sfântul Apostol Andrei.

Capacitatea cantinei este de 140 persoane în două săli, una de 100 locuri şi alta de 40 locuri.

Încă de la inaugurare, parohia a asigurat o masă caldă pe zi, beneficiarii fiind copiii săraci, bătrânii cu pensii mici şi pensionarii cu venituri reduse, bolnavi imobilizaţi în casă, dar şi oamenii străzii, persoane care au fost spitalizate sau şi-au făcut analize în ambulatoriu şi care îşi au domiciliul în localităţile din preajma municipiului Galaţi. De la inaugurare şi până în prezent, prin cantina socială s-au derulat programe de ajutorare pentru familiile cu mulţi copii, cu posibilităţi materiale reduse, precum şi programe educaţionale cu elevii din cadrul Şcolii Gimnaziale "Dan Barbilian", care se află pe raza parohiei.

În prezent, parohia asigură prin cantina socială, o masă caldă, o dată pe zi, pentru 140 persoane.

Activităţile care se derulează prin cantina „Sf. Cuv. Parascheva“ sunt asigurate de trei salariate.

*

Parohia „Sfânta Cuvioasă Parascheva“ din municipiul Galaţi prepară şi oferă zilnic hrană caldă pentru semeni aflați în nevoi în această perioadă de epidemie

Parohia „Sfânta Cuvioasă Parascheva“ din Galaţi, care, prin cantina din cadrul parohiei, oferă alimente pentru cei 34 de tineri orfani de la Centrul de Locuinţe şi Sprijin pentru Tineri din Galaţi în această perioadă de epidemie

Astăzi, 9 aprilie 2021, Parohia „Sfânta Cuvioasă Parascheva“ din municipiul Galaţi a desfăşurat o activitate filantropică pentru cele 100 persoane asistate în cadrul cantinei parohiale.

Parohia „Sfânta Cuvioasă Parascheva“ din municipiul Galaţi este una dintre parohiile din Arhiepiscopia Dunării de Jos care în toată perioada de pandemie a reuşit să ofere constant ajutoare, atât celor 100 de beneficiari din cadrul Cantinei parohiale, cât şi altor persoane nevoiaşe aflate în îngrijire în diverse centre sociale din judeţul Galaţi. Astăzi, 12 mai 2021, această parohie gălăţeană a desfăşurat o nouă acţiune de sprijinire a semenilor nevoiaşi din cadrul Centrului regional de cazare şi proceduri pentru solicitanţii de azil din Galaţi. Cei 220 de imigranţi, între care şi mulţi copii, au primit pachete cu produse de igienă, materiale pentru cărăţenie, alimente greu perisabile, legume şi dulciuri ca semn al dragostei şi al bucuriei prilejuită de marele praznic al Învierii Domnului. Valoarea ajutoarelor oferite astăzi a fost de aproximativ 8.000 lei.

În ziua de 12 octombrie 2021, în contextul sărbătoririi hramului, parohia „Sfânta Cuvioasă Parascheva“ din Galaţi a desfăşurat o nouă activitate filantropică pentru cei 100 de asistaţi din cadrul cantinei parohiale şi pentru 50 de persoane cu disabilităţi din cadrul unui Centru social din municipiul Galaţi. Cei 150 de beneficiari nevoiaşi au primit din partea parohiei alimente neperisabile, îmbrăcăminte, încălţăminte, lenjerii pentru pat, prosoape şi produse de igienă în valoare de 10.500 lei.

Astăzi, 22 iunie 2022, în Postul Sfinţilor Apostoli Petru Pavel, parohia gălăţeană a desfăşurat o nouă activitate filantropică pentru 75 de familii nevoiaşe prin care a oferit alimente, produse igienico-sanitare şi alte daruri în valoare de 16.000 lei.

Astăzi, 24 aprilie 2024, parohia a desfăşurat o nouă acţiune filantropică pentru cei 50 de beneficiari din cadrul Centrului de îngrijire şi asistenţă pentru persoanele adulte cu dizabilităţi nr. 2 din Galaţi.De la primele ore ale dimineţii, preotul paroh i-a împărtăşit cu Sfintele Taine şi i-a uns cu undelemn sfinţit de la Taina Sfântului Maslu pe bolnavii internaţi în acest centru social şi,  împreună cu câţiva voluntari, le-a oferit acestora pachete cu produse de igienă şi articole vestimentare. De asemenea, instituţia socială a primit din partea parohiei o maşină de spălat şi un uscător de rufe, detergenţi, clor şi balsam pentru rufe. De generozitatea acestei parohii s-au bucurat şi două familii nevoiaşe din localitatea Călmăţui, judeţul Galaţi, care au primit în dar un frigider şi o maşină de spălat rufe. Darurile oferite prin aceste acţiuni filantropice au fost în valoare de peste 15.000 lei.

Cantine sociale